Belastingtarieven 2011-ondernemers de klos

Bent u ook benieuwd wat u meer gaat betalen in 2011? Voor particulieren valt het enigszins mee maar ondernemers gaan heel veel meer betalen, als huurder,  maar zeker als zij een bedrijfspand in eigendom hebben. Om het document te downloaden klikt u hier.  Alle informatie is ook na te lezen op de website van de deelgemeente Rozenburg.

Particulieren ontvangen tot en met 2012 een belastingaanslag op basis van de ‘oude’ Rozenburgse tarieven.  Maar dat geldt niet voor ondernemers. Zij  krijgen als eerste te maken met een duurder Rotterdam en gaan heel veel meer betalen, zeker als zij een bedrijfspand in eigendom hebben. Bovendien komt er voor de hotels en kamerverhuurders nog een extra belasting bij,  logiesbelasting van 4,5% over de overnachtingsprijs.

De vier partijen die de herindeling bepaalden, vonden dat deze verhoging zou opwegen tegen al het goede dat Rotterdam zou bieden. Twee van die vier partijen, de ChristenUnie en de Rozenburgse Nieuwe Democraten,  besloten overigens om na de herindeling niet meer terug te keren in de Rozenburgse politiek, de verantwoording voor de inpassing bij Rotterdam werd bij anderen gelegd.

Gemeentebelangen Rozenburg heeft de financiële gevolgen vóór de herindeling diverse malen als voorbeeld gepresenteerd, het was een van de redenen voor GBR om de herindeling af te wijzen. Diverse malen zijn de rekensommen als verzinsels bestempeld door de voorstanders van de herindeling. Nu blijkt dat de rekensom juist was.

klik hier voor de vergelijking voordelen-nadelen   en   klik hier voor de tarieven 2008-2009

Helaas is de fusie met Rotterdam niet meer terug te draaien, ook niet door GBR,  maar wij denken niet dat er nu nog één ondernemer is die het met de voorstanders eens is.
Klik hier voor een verslag op YouTube

Op Rijnmond.nl een verslag en een interview met Martin van Os van de Verening Rozenburgse Bedrijven en met Paméla Blok, fractievoorzitter van GBR http://tinyurl.com/46wzbnm

 


 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.