Zelfs NIEUWE rolstoelen vervangen?

Rolstoelen vervangen, maar ook NIEUWE??

Rotterdam wil zuiniger omgaan met het verstrekken van hulpmiddelen aan minder validen. Het contract met de ‘oude’  Rozenburgse leverancier wordt opgezegd en de huisleverancier van Rotterdam vervangt alle rolstoelen en hulpmiddelen.

GBR kan daar begrip voor opbrengen als  hulpmiddelen aan het eind van hun levensduur zijn. Maar nu blijkt dat ook nieuwe rolstoelen en scootmobielen worden vervangen.  Een slechte maatregel want de betrokkenen gaan er soms stevig op achteruit en moeten het met slechter materiaal doen. Ook de speciaal aangemeten kussens en aanpassingen worden niet overgenomen.

Een verkeerde bezuiniging die niet in het belang is van deze kwetsbare groep, vindt GBR en heeft bestuurder Mol om opheldering gevraagd . Dít kan niet de bedoeling zijn.
GBR stelt voor om de oude situatie te laten bestaan tot vervanging van de hulpmiddelen nodig is en daarna de nieuwe regels toe te passen.  

Deze discussie wordt vervolgd en hopelijk verbetert de situatie voor de mensen die aangewezen zijn op hulpmiddelen.

U kunt uw klachten melden bij de Servicebalie van het deelgemeentekantoor maar vanzelfsprekend ook bij GBR, e-mailadres: [email protected] U kunt ook altijd een van onze fractieleden bellen, de telefoonnummers staan elders op deze website bij het onderdeel fractie – wie is wie.  Onderaan deze pagina kunt u eveneens een reactie plaatsen.

rolstoelrecycling

omruilen is huilen


 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.