Schans,verenigingen,nieuw deelraadslid

Na de deelraadsvergadering van 17 februari 2011 meer nieuws over de Schans, de financiën voor verenigingen en een nieuw raadslid voor IPR.

 

De Schans: de vergunningen voor de Schans (brandveiligheid en exploitatie) zouden al circa 7 maanden in behandeling zijn. GBR constateerde dat er pas op 24 januari 2011 een brandveiligheidsvergunning was aangevraagd door de deelgemeente. De deelraadsvoorzitter werd beschuldigd van misleiding van de deelraad en laakbaar gedrag ten opzichte van de verenigingen. De voorzitter trachtte verklaringen te geven maar kon uiteindelijk niet anders dan zwijgen, de bewijzen spreken voor zich, zie de afbeelding onder dit artikel.

 

Verenigingen: GBR is bezorgd over de onderhoudssituatie bij veel verenigingen en stelt hier al ca. 8 maanden vragen over aan het dagelijks bestuur. Er is al meer dan een jaar geld beschikbaar en bijvoorbeeld de kleedkamers van Voetbalvereniging Rozenburg zijn nu toch echt dringend aan een opknapbeurt toe.  Bij FC Blankenburg is een noodreparatie uitgevoerd en Indus wacht met smart op geld of een aannemer! Ook de VVD lijkt bij de eigen coalitiegenoten geen gehoor te krijgen en heeft nu zelfs schriftelijke vragen ingediend. Zo kan het niet langer en het is onacceptabel dat Rotterdam als excuus wordt gebruikt.

 

Raadslid vervangen: Een van de deelraadsleden van IPR heeft begin december zijn ontslagbrief geschreven. Hij gaf aan dat de contacten met zowel de deelraad als met het DB hem vies tegenvielen. De deelraad werd hierover niet geïnformeerd maar begin februari bleek het ontslag uit een brief van zijn beoogd opvolgster. Zij zag namelijk af van een plekje in de deelraad. En ongelooflijk maar waar: volgens de voorzitter van de deelraad (óók IPR) wil hij,  ondanks zijn bezwaren,  terugkomen als commissielid…..

 

Rob Oosterlee is met unanieme instemming als deelraadslid benoemd ter vervanging van de heer Verhaar en hartelijk welkom geheten door de gehele deelraad.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.