Nieuwjaarsbijeenkomst SP-Rotterdam

Nieuwjaarsborrel SP op 15 januari (door Marjon McElligott en Ron de Goeij)
Gedrieën (Marjon McElligott-Wolters, Rita en Ron de Goeij) togen wij vanuit Rozenburg naar de nieuwjaarsbijeenkomst van de SP in Rotterdam. Op deze uitnodiging ingaan was wel heel verleidelijk, niet alleen voor de borrel maar toch vooral om contact te onderhouden met een partij die ook het goede voor heeft met de burger en de daarmee gepaard gaande inspraak. De locatie was “jazzcafè Dizzy” in Rotterdam en bij binnenkomst stonden de SP-ers de gasten op te wachten.De bijeenkomst was druk bezocht, we hebben ook nog diverse onderwerpen kunnen bespreken in relatie tot de lokale politiek.
Naast Leo de Kleijn, Ineke Palm en Wiel Senden, alledrie van de SP, waren ook Judith Bokhove (GroenLinks), Michel van Elck (Leefbaar Rotterdam), burgemeester Aboutaleb en wethouder Karakakus aanwezig. Er was een prettige sfeer, we hebben kaartjes uitgewisseld en zijn weer wat wijzer geworden met betrekking tot de Rotterdamse denkwijze over Rozenburg.

Raadsel opgelost voor Rita en Ron de Goeij.
Rita de Goeij  had nog een “appeltje te schillen” met burgemeester Aboutaleb en na enige tijd kreeg zij hem te spreken. Er moest iets worden rechtgezet waarover vraagtekens waren gerezen tijdens de laatste Koninginnedag. Tijdens die dag was de burgemeester uitgenodigd in Rozenburg en verscheen inderdaad op het podium. Wat velen zich toen hebben afgevraagd was “waarom sprak de burgemeester ons niet toe”? Dat raadsel is nu opgelost en uitgelegd aan de echtgenote van Ron. De burgemeester was uitgenodigd als gast en niet gevraagd om een toespraak te houden, dus heeft hij gezwegen tijdens de hele ceremonie. Waarschijnlijk niet prettig voor hem maar ook niet voor de vele toehoorders die daar misschien wel op hadden gerekend. Zo zie je maar weer hoe je een verkeerde indruk kan krijgen van een situatie. 

Tot slot liet de vooral gastvrije ontvangst bij de SP een goede indruk achter. Contact onderhouden met de diverse partijen en hun vertegenwoordigers in Rotterdam moeten en zullen we zeker blijven volhouden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.