Nieuwjaarsreceptie druk bezocht

Nieuwjaarsreceptie 6 januari druk bezocht

De nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente Rozenburg werd druk bezocht. De deelraadsleden en burgercommissieleden van GBR hebben veel goede wensen voor een nieuw jaar ontvangen en ook weer toegewenst. Niet alleen veel Rozenburgers waren naar het gemeentehuis getogen maar ook 
diverse belangstellenden van buiten Rozenburg waren aanwezig. Wij spraken o.a. de deelraadsvoorzitter van Hoogvliet, Edwin Smid en zijn partijgenoten Jan Koopmans en Jan Scholte, wethouder Jeannette Baljeu, de heer Van Gijzel van Vopak, de heren Sorensen en Fortuin, diverse vertegenwoordigers van de politie Rotterdam-Rijnmond en de Gezamenlijke Brandweer. Maar ook vertegenwoordigers van diverse organisaties, oud politici en een aantal ondernemers hadden tijd vrij gemaakt om de bijeenkomst te bezoeken.
Na koorzang van het jubilerende St.-Jozefkoor was er de traditionele nieuwjaarstoespraak. Tijdens de bijeenkomst maakten verslaggevers van RTV-Rijnmond opnamen en peilden voor radio en tv de meningen over 9 maanden deelgemeente. Onderstaand
 een verslag en een link naar een geluidsfragment.

Lees op de website van Nieuw-Hoogvliet een impressie door onze collega’s. 

——————————————————————————————–

Bron: Rijnmond.nl

7 januari 2011- Rozenburg: negen maanden later

Verzet van burgers en ondernemers ten spijt: negen maanden geleden fuseerde Rozenburg met Rotterdam. Van een jubelstemming lijkt nog altijd geen sprake te zijn.

Rozenburg en Rotterdam: het was geen liefde op het eerste gezicht. Toen plannen voor een fusie bekend werden gemaakt, kreeg lang niet iedereen daar de handen voor op elkaar. Burgers vreesden dat de eigen identiteit van de gemeente zou verdwijnen, terwijl ondernemers zich beklaagden over de tariefstijgingen die met een fusie gepaard zouden gaan. Tegenstanders van het samengaan mochten weliswaar hun zegje doen in een hoorzitting van de Tweede Kamer, maar wisten niet het gewenste referendum binnen te slepen. In maart 2010 was de fusie een feit. Verslaggever Leo Roubos onderzocht bijna een jaar later hoe de Rozenburgers terugkijken op het samengaan met de Maasstad.


voor het geluidsfragment
klik hier

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.