Ervaringen-Vragen stroomstoring 4-12


Vragen over stroomstoring aan deelgemeente doorgestuurd aan burgemeester Aboutaleb.
Na de deelraadsvergadering van 16 december hebben wij geen enkele informatie meer ontvangen over onze vragen aangaande de stroomstoring. Wij hebben daarom zelf een brief verzonden aan de burgemeester van Rotterdam, de heer A. Aboutaleb, de deelraadsvoorzitter heeft de verantwoording immers volledig bij de gemeente Rotterdam gelegd. Zodra wij antwoord hebben zullen wij de informatie delen.

Vragen van GBR  in de deelraadsvergadering van 16-12 ( over de stroomstoring van 4-12):

Er zijn veel reacties binnengekomen op onze oproep om ervaringen over de stroomstoring door te geven. Het heeft GBR geholpen om een goede inventarisatie te maken van de zaken die niet goed gegaan zijn die dag. (lees hier onze vragen………)

We hebben helaas geen bevredigend antwoord gekregen op de vragen die we aan deelraadsvoorzitter mw. De Sutter stelden. Zij wijst alle verantwoordelijkheid af en legt die bij burgemeester Aboutaleb in Rotterdam. Onze vragen gaan dus ook naar Rotterdam. Voor de informatievoorziening aan de Rozenburgers, tijdens en na de stroomstoring, voelt mw. De Sutter zich niet verantwoordelijk. GBR denkt daar anders over en wij vinden dat de zorg- en informatieplicht tot de taken van de deelgemeente behoort, ook als er geen formele verantwoordelijkheid bij de deelgemeente zou liggen. Mocht een dergelijke situatie zich herhalen dan moet uit deze gebeurtenissen lering getrokken worden en verbeteringen worden doorgevoerd, althans zo denken wij erover.

Schades:
Wat de schades betreft hebben wij het een en ander uitgezocht maar dit schetst geen hoopvol beeld. De algemene voorwaarden van Stedin (de opvolger van ENECO) bieden een eenzijdig  beeld van verantwoordelijkheden, voorbeelden in artikel 11. (Voor een goed begrip, Stedin is opdrachtnemer.)
Op het internet vonden we nog wat aanvullende informatie over schades door stroomstoringen. Tot 4 uur storing ontvangt u niets, daarna wordt een bedrag automatisch via uw energienota verrekend, vertrouwt u dit niet dan is een voorbeeldbrief om schade te claimen opgenomen. (lees meer….)

Voorlopig kunnen wij u deze gegevens aanleveren. Als er meer bekend wordt, zoals informatie uit Rotterdam, zullen wij u dat laten weten.

———————————————–

bericht van 8 december 2010:
Meld uw ervaringen over de stroomstoring van 4-12 jongstleden


Op 4 december 2010 zat Rozenburg rond 12.00 uur ineens zonder elektriciteit. Bedrijven, winkels en particulieren hebben zich een aantal uur moeten behelpen zonder het stopcontact. De informatievoorziening vonden wij aan de magere kant, uit de pers hebben wij moeten vernemen dat Grip2 was afgekondigd, een incident met uitstraling naar de regio. (lees meer: wat is GRIP?)   Wij inventariseren hoe de informatievoorziening is verlopen en welke problemen u hebt ervaren zodat we daar lering uit kunnen trekken en u daarna weer kunnen informeren. Onderstaand een aantal vragen waar wij graag een reactie van u op ontvangen:

  • Bent u tijdig geïnformeerd?
  • Kreeg u voldoende informatie ? 
  • Heeft u Radio Rijnmond beluisterd voor informatie en was de informatie duidelijk?
  • Heeft u andere informatiebronnen (zoals bijvoorbeeld internet, wijkinformatie etc.) geraadpleegd?
  • Heeft de deelgemeente voldoende informatie verstrekt?
  • Heeft u schade die u wilt verhalen en weet u hoe u dit kunt aanpakken?

Laat het ons weten via ons emailadres:  [email protected]   en vermeld in uw reactie “stroomstoring 4-12”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.