Strooien-leegstand+VRR- tuinders duurder uit?-MFC

Strooien in Rozenburg

Er was veel kritiek in de commissie op het slechte strooien in Rozenburg. Zeker na de verkiezingsbeloftes van Inwonerspartij Rozenburg (IPR) in o.a. “Het Anker “ had GBR verwacht dat de deelraadsvoorzitter erop toe zou zien dat zelfs de trottoirs schoongeveegd zouden zijn. 
Maar GBR heeft moeten constateren dat veel minder straten gestrooid zijn, wijken potdicht zaten, de fietsroutes onbegaanbaar waren, senioren en mindervaliden niet meer naar buiten konden en de zakjes strooizout niet verkrijgbaar waren op de werf.
De commissie was unaniem in haar oordeel dat dit volstrekt onacceptabel is. In voorgaande jaren was het veel beter, zijn dit nu de zegeningen van Rotterdam? De deelraadsvoorzitter zit ermee in haar maag maar zal het volgens de commissie toch moeten oplossen.

alternatieven voor strooien in de gemeente van de VNG (Ver.Ned.Gemeenten)

klik hier voor de strooiroutes 2010 van de Roteb in Rozenburg
 

————————————————————–

Tariefsverhoging voor tuinders

GBR heeft het Dagelijks bestuur verzocht om de deelraad en de tuinders te informeren of onderstaande tariefsverhoging ook in Rozenburg aan de orde komt:  

De Rotterdamse Bond van Volkstuinders is geschrokken van de verhoging van de tarieven voor volgend jaar. Ze gaan over alle 43 tuindersverenigingen gemiddeld met 32 procent omhoog, met uitschieters tot 59 procent. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de volkstuinen. Het OBR verhuurt de grond aan de Bond van Volkstuinders. Vorig jaar bleven de tarieven nog gelijk. Nu is er dus gekozen voor een tariefverhoging. (bron Rijnmond.nl)

———————————————————————-

Leegstaand gebouw ook echt leeg?

Gemeentebelangen Rozenburg ontving een lijst van leegstaande gebouwen die wordt gebruikt bij de VeiligheidsRegioRijnmond (VRR) . Omdat er schoolgebouwen en openbare gebouwen op vermeld staan die overdag en ‘s avonds gebruikt worden, wil GBR graag weten wat het nut is van deze lijst. Tevens wil Gemeentebelangen Rozenburg  graag weten of er wel rekening gehouden wordt met aanwezige mensen in de gebouwen. Als politie en/of brandweer uitgaan van leegstand zou dit weleens tot vervelende en gevaarlijke situaties kunnen leiden. Het wordt uitgezocht door de deelraadsvoorzitter.

—————————————

Exploitatie van het MFC

Gemeentebelangen Rozenburg wil van de deelraadsvoorzitter weten hoe het staat met de onderhandelingen over de exploitatie van het Multifunctioneel Centrum. Er is een raadsbesluit dat er bij meerdere partijen aanbesteed moet worden. Daarbij is bedongen dat de dienst Sport+Recreatie geen voorrangspositie zou mogen verkrijgen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.