fcb

Verslag commissie SozaWe nov 2010

 

Commissie Sociale Zaken en Welzijn SOZAWE- Maandagavond 22 november 2010
 

Inspraak FC Blankenburg: “Wij willen ons onderhoud nu eindelijk eens gaan uitvoeren!!”   fcb
Voetbalvereniging FC Blankenburg maakte gebruik van het spreekrecht. Zij willen (extra) onderhoud aan de accommodatie aanpakken en hoorden maar niets van het dagelijks bestuur. Er is geld beschikbaar maar met de beschikbaarstelling ervan wordt geen haast gemaakt. Uiteindelijk hebben zij begin november zelf om een overleg verzocht bij de deelgemeente. De deelraadsvoorzitter en portefeuillehouder Mol brachten een bezoek maar kwamen met het al bekende verhaal “we werken er aan” en “natuurlijk doen we ons best”. 

FC Blankenburg vroeg waarom bij de grote voetbalbroer in Rozenburg blijkbaar wat meer mogelijk is, maar dat werd dat afgedaan met ” kijk maar eens wie daar langs de lijn staan te kijken!” een heel vreemde opmerking, want het dagelijks bestuur is er toch voor alle verenigingen, groot en klein? FC Blankenburg stuurde daarop een brief aan de deelraadsleden. GBR ging op bezoek en het CDA stuurde een brief. De andere fracties hadden de brief wel ontvangen maar niet gereageerd. FC Blankenburg besloot om in te spreken in de commissievergadering mede omdat portefeuillehouder Mol een boze mail had gestuurd over het contact dat FCBlankenburg had gezocht met de plaatselijke politici. Het resultaat was dat na de inspraak de commissie nu niet onder een reactie uit kon komen.
Wim van Hulten heeft namens GBR schande gesproken over het feit dat het geld wat in 2009 al beschikbaar was gesteld nu nog steeds niet voor de vereniging beschikbaar was. De overige commissieleden  vinden ook dat er nu eindelijk iets met dat geld moet gaan gebeuren en met een beetje geluk wordt er nu aandacht aan besteed. Portefeuillehouder Mol gaf nogmaals aan “we maken geen onderscheid tussen grote en kleine verenigingen”, dus daar mag de traagheid niet aan liggen. GBR houdt druk op de ketel en zal aandacht blijven vragen voor aanpassing van de accommodaties van alle verenigingen.

Leerlingenvervoer, deel 2:                                       schoolbus
Het leerlingenvervoer naar het speciaal onderwijs in Spijkenisse en Brielle wordt verzorgd met taxi’s en busjes. In Rotterdam ontvangen de ouders een bedrag om hun kinderen via het openbaar vervoer te laten reizen, een verslechtering voor Rozenburg dus en niet naar de zin van de politiek. Het onderwerp was al eerder aan de orde gewest waarbij de portefeuillehouder Mol de opdracht had gekregen om de soepele regeling die in Rozenburg gebruikelijk was te behouden. Ook kreeg hij  het verzoek om de mogelijkheden voor speciaal onderwijs in Rozenburg te onderzoeken. 
Voor dit onderwerp was een delegatie vanuit Rotterdam overgekomen. Door hun aanwezigheid kreeg de commissie ineens een geheel andere mening, het opkomen voor onze eigen inwoners kwam op de 2e plaats, de afspraken bij de herindeling met Rotterdam werden niet hard verdedigd. Vreemde ogen dwingen blijkbaar een andere regeling af. De dienst Jeugd Onderwijs Samenleving (JOS) heeft voor Rozenburg wel een kleine overgangssituatie bedacht zodat tot 2012 niet alles direct onder het Rotterdamse beleid valt.

Discussie over voortzetting Jongerenbeleid         push
Jongeren beleid wordt in de deelgemeente vormgegeven door Stichting Push maar zij zijn een redelijk onzichtbare factor vindt de commissie. Push doet veel maar niet zichtbaar genoeg en ook wel wat gemakzuchtig hier en daar. De meeste commissieleden zijn ondanks eigen ervaringen (èn als ouders) toch niet deskundig genoeg om te beoordelen wat de jeugd wil in Rozenburg. IPR stelde voor om een werkgroep in te stellen met zoveel mogelijk jeugd hierin vertegenwoordigd. Dit kreeg van alle partijen steun, zodat Dhr Mol hiermee aan de slag kan.

(Sociale) Adviesraden
Het opnieuw invoeren van adviesraden werd als positief beoordeeld, het zijn over het algemeen de ervaringsdeskundigen. Dit punt komt terug op de agenda van bestuurlijke aangelegenheden in de commissie VAV . Daar wordt op korte termijn (waarschijnlijk in januari 2011) voor alle adviesraden een werkwijze en procedure besproken.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.