fietsbrug Harmsenbrug geplaatst

Fietsbrug naast Harmsenburg – tussen Brielle (N57) en Rozenburg (A15) – geplaatst.
 

Over het Hartelkanaal tussen Brielle en Rozenburg is op 6 november een brugdeel van 117 meter geplaatst. Er komt een nieuwe fietsbrug naast de bestaande brug. Zo ontstaat er ruimte voor een extra rijstrook vanaf het eiland Voorne-Putten naar de A15, waardoor automobilisten minder lang in de file hoeven te staan. Donderdag 4 november werden de werkzaamheden uitgesteld omdat het te hard waaide.


Vrijdag 5 november werden twee stalen brugdelen geplaatst op de fietsbrug over het kanaal en een dag later werden de laatste delen met een drijvende hijskraan omhoog gehesen. De nieuwe brug wordt 206 meter lang.
Lees ook:
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News/Default/2010/november/Brugdeel%20van%20117%20meter%20omhoog%20getakeld

Volgend jaar wordt er een tweede fietsbrug  over het Hartelkanaal geopend, dan bij Spijkenisse tussen de Groene Kruisweg en de A15 .

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.