Begroting 2011:spaarpot IFR gelabeld

De begroting 2011 van de deelgemeente is gepresenteerd met een tekort van 1,4 miljoen, Rotterdam moet met dat bedrag over de brug komen. De afspraak is namelijk dat er voor de Rozenburgers niets zou veranderen en dat de begroting van de gemeente Rozenburg voor 2010 daarvoor als basis dient. Helaas is er nog geen harde afspraak met Rotterdam gemaakt over de “bijplussing” van het tekort.

GBR vindt dat een begroting van bijna 8 miljoen met een dergelijk groot tekort niet goedgekeurd mág worden. Bovendien blijkt dat er op 10 november een gesprek gepland staat met Rotterdam over dit onderwerp, de goedkeuring van de cijfers had dus best wel even kunnen wachten……………

Tóch werd op 4 november de begroting van de deelgemeente besproken. Gemeentebelangen heeft geprobeerd om de discussie over de bestemming van de IFR-gelden (de spaarpot van de deelgemeente) naar een afzonderlijke vergadering te verplaatsen en diende een amendement in.

Er werd bij de begroting namelijk een aantal voorstellen gedaan voor de besteding van 11 miljoen euro waarover geen enkele raadsdiscussie had plaatsgevonden.
GBR vindt het belangrijk dat de deelraad in het openbaar uitgebreid bediscussieert welke bestemming er komt voor het Rozenburgse IFR-geld. Helaas vond de meerderheid van de raad dat niet nodig. Onder druk van de ‘dreiging’ dat Rotterdam de spaarpot weleens zou kunnen inpikken was de meerderheid van de deelraad het eens met een min of meer lukrake bestemming van het geld. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.