GBR bij Opzoomeren en WABO

GBR bij Opzoomeren in de Rozet en WABO in deelgemeente Delfshaven
(afkortingen worden verduidelijkt in de uitleg hieronder)

De raadsleden en burgercommissieleden van Gemeentebelangen Rozenburg zitten niet stil. Ook als raadsleden van een oppositiepartij  zijn wij zoveel mogelijk aanwezig bij zaken die de Rozenburgers aangaan. Vorige week hebben wij weer diverse bijeenkomsten bijgewoond, hieronder meer over het Opzoomeren op maandag en de Wabo op woensdag.

(Een verslag van de iWAP-bijeenkomst op donderdag en de openingshandeling van de nieuwbouwlocatie Nachtegaallaan
op vrijdag vindt u bij actueel op de home-pagina van deze website)

Opzoomeren– Op maandagavond 11 oktober was er in de Rozet een bijeenkomst voor de deelnemers aan de Opzoomeracties in de wijken. Vertegenwoordigers van diverse groepen bewoners kunnen begeleid worden bij de door hen zelf georganiseerde straatactiviteiten. Ook worden diverse materialen ter beschikking gesteld. Stichting ‘Opzoomer Mee’ is door de deelgemeente ingehuurd om die begeleiding te bieden. De eerstvolgende activiteiten zijn ‘Halloween’ en ‘Kerstboom in de straat’.

WABO– Woensdagavond 13 oktober was er in de deelgemeente Delfshaven een bijeenkomst over de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). Vanaf 1 oktober worden alle vergunningen die met omgeving te maken hebben (kappen, bouwen, verbouwen enz.) getoetst aan deze wetgeving.  Rozenburg heeft er niet veel meer mee te maken, de dienst stedenbouw en volkshuisvesting (dS+V) van Rotterdam is namelijk  belast met de uitvoering.

De wet is nu al ingegaan en er hoeft nu maar 1 vergunning te worden aangevraagd terwijl er vroeger 3 of 4 vergunningen nodig waren. Omdat de stad hierdoor geld misloopt moet de Rotterdamse raad nog instemmen met een verhoging van de leges met ca. 20% . De Wabo moet het makkelijker maken voor grote(re) projecten maar het lijkt erop dat het voor de doorsnee burger die gewoon zijn schuurtje wil renoveren een hele toer te gaan worden. Per 1 januari zal de website voor het aanvragen van vergunningen pas volledig operationeel zijn, in de aanloopfase van oktober tot januari zou dat wat problemen kunnen opleveren.

 


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.