GBR bij iWAP en nieuwbouw Nachtegaallaan

GBR bij  iWAP en bouwproject Nachtegaallaan
(afkortingen worden verduidelijkt in de uitleg hieronder)

De raadsleden en burgercommissieleden van Gemeentebelangen Rozenburg zitten niet stil. Ook als raadsleden van een oppositiepartij zijn wij zoveel mogelijk aanwezig bij zaken die de Rozenburgers aangaan. Vorige week hebben wij weer diverse bijeenkomsten bijgewoond,
op maandag en woensdag het Opzoomeren 
en de Wabo-bijeenkomst in Delfshaven, ( meer informatie zie actueel op de home-pagina) 
op donderdag en vrijdag waren wij bij de iWAP op het stadskantoor en de bouwlocatie aan de Nachtegaallaan :

iWAP– Donderdagavond 14 oktober was er een bijeenkomst van de deelgemeente met het zogenaamde “maatschappelijk middenveld”. Verenigingsleven, stichtingen, wijkvertegenwoordigers, politie, jongeren- en ouderenwerk, kerkgenootschappen en ondernemers waren uitgenodigd om het integraal wijkactieprogramma (iWAP) voor te bereiden. Rond vier hoofdthema’s ( sociaal, fysiek, veilig en economie) werd een discussie gevoerd over wenselijkheden en ergernissen. Circa 15 politici waren als toehoorders aanwezig, zij namen geen deel aan de discussies. De opkomst van de organisaties viel een beetje tegen, er hadden slechts 13 mensen gehoor gegeven aan de oproep die, zoals in de gesprekken bleek, ook  wel een beetje laat verstuurd was. De vraag die de politici zich zullen stellen bij de vaststelling van de iWAP is of de uitkomsten representatief zijn voor de mening van de Rozenburgse bevolking.

Nieuwbouw-Vrijdag 15 oktober was de eerste ‘grondplaatlegging’  van het bouwproject Nachtegaallaan. De 17 woningen aan de Aalscholver zijn bijna allen verkocht, een mooi resultaat in de huidige woningmarkt. De Rotterdamse wethouder Karakus bediende de knoppen van de hijskraan terwijl Mw. De Sutter samen met de ontwikkelaar, de heer Van Erk, een grondplaat op de juiste plaats manoevreerde. Het passen en meten nam enige tijd in beslag,  volgens de heer Karakus lag dat niet aan zijn vakmanschap maar had hij de collega’s expres een beetje laten aantobben.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.