Lokalo’s geen subsidie, anderen 15 milj. p.jr

Lokale partijen geen subsidie, anderen 15 miljoen per jaar (door Paméla Blok)
In
 Binnenlands bestuur  van 13 oktober 2010 las ik een bericht over oneerlijke verdeling van subsidiegelden. Ik ben het helemaal eens met de inhoud, óf iedere partij subsidie óf geen subsidie. Dat laatste levert overigens een behoorlijke besparing op voor de staatsuitgaven.

Lokale partijen vragen de rechter om partijsubsidies te verbieden. ‘Als wij geen subsidie krijgen, mag je de landelijke partijen ook geen subsidie geven.’ De vereniging van lokale partijen en de Staat staan nog steeds lijnrecht tegenover elkaar in hun geschil over partijsubsidiëring.  ‘Als wij geen subsidie krijgen, mag je de landelijke partijen ook geen subsidie geven,’ zeggen de lokale partijen. De staat geeft geen krimp. 
Jaarlijks krijgen politieke partijen ruim 15 miljoen euro subsidie. Dit geld komt terecht bij de landelijke politieke partijen. Lokale partijen zijn uitgesloten. ‘Dat is onterecht. De ongelijke kansen op lokaal niveau worden hierdoor verscherpt. Dat levert strijd op met het beginsel van gelijke kansen,’ meent de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen. lees het hele bericht en hoe GBR dat aanpakt
 
gemraadsverk 2010 vedeling partijen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.