Proefsluiting Maeslantkering

Maeslantkering dicht voor test  (bron Rijnmond.nl)

 

25 september 2010

Rijkswaterstaat heeft zaterdagmiddag omstreeks vier uur de Maeslantkering in de Nieuwe Waterweg voor een test gesloten. De grootste waterkerende deuren van de wereld blijven tot zondagochtend vier uur dicht.

Volgens Rijkswaterstaat is de sluiting probleemloos verlopen. Ongeveer duizend belangstellenden keken toe.

Tegelijkertijd met de Maeslantkering sloot ook de Hartelkering bij Spijkenisse. De test, die elk jaar wordt gedaan, markeert het begin van het stormseizoen. Dat loopt van 1 oktober tot 15 april.

De Maeslantkering bij Hoek van Holland werd in 1997 geopend. Tijdens een stormvloed kan in één keer de Nieuwe Waterweg worden afgesloten. Samen met de Hartelkering beschermen de waterkeringen ongeveer 1,5 miljoen mensen achter de dijken tegen het water.

De Maeslantkering werd in november 2007 voor het eerst en laatst gebruikt bij stormachtig weer. Zaterdag werd ook het vernieuwde Keringhuis, het informatiecentrum over het waterbeheer in Zuid-Holland, geopend.

 

Klik op deze link  voor een filmpje; 

 kies  

Maeslantkering         en dan werking    

( http://www.keringhuis.nl )

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.