plantje

Klankbordgroep bij Huntsman

Op 20 september bracht de klankbordgroep “Veilig werken en Wonen” een bezoek aan Chemiebedrijf Huntsman. Ook GBR was daarbij natuurlijk aanwezig. Met de bus werd een gezelschap van ca. 50 personen naar de locatie aan de Merseyweg vervoerd. 

Ontvangst, presentatie en rondleiding
Na de ontvangst met koffie en wat lekkers presenteerde bedrijfsdirecteur Max van der Meer een aantal aspecten van het bedrijf. Niet alleen het ‘product’ kwam onder de aandacht maar ook de maatschappelijke betrokkenheid en nieuwe ontwikkelingen. Het telen van groenten en planten op schuim waar Huntsman de grondstoffen voor levert is een innovatieve manier van kassenteelt die voor de toekomst grote beloftes inhoudt.


Opvallend was het cadeaupakket dat elke deelnemer ontving. Een tas met bedrijfsinformatie van Huntsman maar ook een verzameling groentes die op de innovatieve schuim-bodem geteeld is werd aan iedere bezoeker overhandigd. Inclusief een recept was dit een verrassend cadeau van een bedrijf dat toch als chemiegigant bekend staat. De gezonde inhoud staat op onderstaande foto:

huntsman klein

Na een rondleiding door enthousiaste werknemers over het fabrieksterrein en een bezoek aan de laboratoria ging het gezelschap terug naar Rozenburg.

Vragenrondje bedrijven
In de brandweerkazerne werd het programma afgesloten met een vragenrondje en informatie over overlast die de afgelopen drie maanden werd gemeld bij de DCMR. Rozenburgers hebben de laatste weken last van de werkzaamheden aan de Calandbrug die dag en nacht doorgaan. Vooral het geluid van luidsprekers is enorm hinderlijk. DCMR zal nogmaals onderzoeken wie handhavend kan optreden, zij zijn hier namelijk niet de juiste instantie voor. De deelgemeente zal ook extra inspanningen doen om de overlast terug te dringen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.