Tour du Port, met Erik van GBR

Tour du Port langs Rozenburg, prima promotie voor Rozenburg, Erik Nieuwenhuizen van GBR rijdt 120 km mee – evenement is door ongeval rond middaguur voortijdig stopgezet
Rond 14.00 uur op zondag 27 juni 2010 worden de rijders van de Tour du Port in de omgeving van Rozenburg verwacht. Onze eigen Erik Nieuwenhuizen houdt ons live op de hoogte van de vorderingen, hij rijdt, sportief als hij is, mee in de Koninginnerit van 120 kilometer. Met deze warme weersomstandigheden een prestatie van formaat!
De Tour du Port bestaat uit drie toertochten, voor amateurs en trimmers en één familietocht voor jong en oud. Hoofdonderdeel van het programma is een toertocht van 120 kilometer voor maximaal 500 deelnemers met zogenaamde voorrijders en onder begeleiding van politie en verkeersregelaars. Alle fietsers starten gelijktijdig en rijden in één groot peloton de tocht.De gemiddelde snelheid ligt daarbij tussen de 25 en 30 kilometer. lees meer

tdp120km 
Verder zijn er routes van 60 en 80 kilometer die op eigen gelegenheid kunnen worden gefietst. Voor degenen die op ontspannen wijze door de haven willen fietsen, staat een familietoertocht van 40 kilometer op het programma. Het vertrek- en aankomstpunt van alle fietstochten is de Wilhelminapier bij de Erasmusbrug te Rotterdam.

Het zo fantastisch begonnen evenement is voortijdig stopgezet door een vreselijk ongeval met een volghelicopter waarbij 4 mensen om het leven zijn gekomen, meer informatie op  http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News/Default/2010/juni/Helikopterongeluk%20Maasvlakte
De deelnemers aan de tourtocht zijn onder begeleiding teruggefietst naar Rotterdam.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.