Calandbrug beschadigt schip

Schip beschadigd door ongeluk met Calandbrug

2 juni 2010

Door een ongeluk met de Calandbrug in de Europoort bij Rotterdam is woensdagavond een schip beschadigd en het autoverkeer in de omgeving gestremd geweest. Rond half twaalf was de brug weer vrij voor alle verkeer.

De onbemande brug stond rond half negen open om een groot schip door te laten. Dit schip werd gevolgd door een kleiner schip. Toen de brug sloot werd dit kleinere schip, volgens ooggetuigen een coaster, geraakt. door de brugklep.

Het is nog onduidelijk wat de exacte oorzaak van het ongeluk is; dit zal moeten blijken uit nader onderzoek. naast het autoverkeer, was ook het treinverkeer enige tijd gestremd.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat heeft gezegd dat de Calandbrug beschadigd is. Er ontstond volgens haar een verschil van anderhalve meter tussen de linker- en rechterzijde van de brug. Dinsdagavond werd in elk geval duidelijk dat het verkeer geen hinder van de eventuele schade ondervindt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.