Beroep Calandbrug ongegrond verklaard

De Raad van State heeft op 12 mei 2010 het beroep ( ingesteld tegen het verlenen van de Hogere Waarde aan Prorail door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland) ongegrond verklaard. Joop Mookhoek heeft – mede gesteund door de fractie van GBR en de leden van de werkgroep Decibel – namens vele omwonenden deze zaak bepleit. De gemeente Rozenburg, Ressort Wonen en een individuele inwoner hebben eveneens een niet onaanzienlijke bijdrage gegeven aan het verzet tegen de verlening van de Hogere Waarde. Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat (minder herrie op de Calandbrug) geleid. Het beroep is ongegrond verklaard. Dit was de laatste mogelijkheid om het geluid bij de bron aan te pakken, de Raad van State is de laatste instantie tot wie de inwoners zich hebben kunnen wenden. 
Lees meer………………

Lees de uitspraak van de Raad van State in Pdf ( in paars de bijdrage van Joop Mookhoek)
of bekijk de uitspraak op de website van de Raad van State
http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/actuele_uitspraken/hoofdzaken/zoekresultaat/?zoeken_veld=&verdict_id=44620&utm_id=1&utm_source=Hoofd

berichten in het AD van 14 en 15 mei

bericht en filmpje op de website van RTV-Rijnmond:
http://www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=/News/Default/2010/mei/Geluid%20goederenspoor%20Calandbrug%20binnen%20de%20perken

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *