Coalitieovereenkomst-reactie GBR

Coalitieovereenkomst IPR-VVD-PvdA

De coalitieovereenkomst die op 28 april 2010 werd gepresenteerd hebben wij vergeleken met kauwgom, beetje herkauwen (op bestaand beleid), paar bellen blazen (wijkbeheersplannen en seniorenconsulent), laten klappen(bouwproject Beertjes) en daarna weggooien(bouwproject Boulevard II-Hoek Grote Stern).

GBR stelt vast dat de coalitieovereenkomst het bewijs is van de afname van de bevoegdheden van Rozenburg.
Als je constateringen en Rotterdams beleid weglaat blijft er niet veel meer over dan voortborduren op ingezet beleid en het afblazen van twee bouwprojecten.

Positieve uitschieters zijn er ook, twee (!) nieuwe beleidsvoornemens, de wijkbeheersplannen en de seniorenconsulent. Beide steunen wij van harte, de seniorenconsulent heeft GBR aangedragen en daarvoor is ruimte gemaakt in het akkoord.

Het bevriezen van de bouwplannen voor de Beertjes en de aanpassing van de Boulevardplannen vindt GBR een slechte zaak.

Afhankelijk van de aanpak en de voorstellen zullen wij de uitwerking van het akkoord  kritisch volgen. Diverse zaken kunnen wij zeker ondersteunen maar volledige steun van GBR voor dit magere akkoord is teveel gevraagd.

Lees het AD-artikel van 3 mei(Noot GBR bij dit artikel : de bouwplannen werden door alle partijen in de gemeenteraad ondersteund en waren een stadsregionale verplichting voor de gemeente Rozenburg.)

Lees het GBR-artikel voor de Schakel

Lees het coalitieakkoord

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.