Spitspont uit de vaart tot 10 mei

Spitsdienst Rozenburg-Maassluis tijdelijk uit de vaart

29 april 2010

De spitsdienst van het veer Maassluis-Rozenburg is tot maandag 10 mei uit de vaart. De normale dienstregeling wordt wel gevaren. Dit betekent dat er om de 20 minuten een pont gaat, in plaats van elke tien minuten tijdens de spits.

Dit komt doordat de onderwatermotor – een Voith-Schneider – beschadigd is geraakt door zand. Vermoedelijk doordat er in de nabijheid in de Nieuwe Waterweg zand is opgeschept. Enkele weken geleden overkwam de andere veerboot hetzelfde probleem en moest deze ook naar de werf om gerepareerd te worden.Volgens Connexxion kampt de veerdienst ook met veel zieken, maar is dit niet de oorzaak van het uit de vaart halen van de spitsdienst.
Lees meer (ook de commentaren) op de website van RTV-Rijnmond

Lees meer over de inzet van Rozenburg voor een derde pont

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.