Commissieweek februari

Verslag commissieweek februari 2010

Keurmerk Veilig Uitgaan
Naar aanleiding van een vraag over de afsluiting ’s avonds in het weekend van de Emmastraat is het voor de gasten van het nieuwe hotel Rozenburg erg lastig om het hotel te bereiken. Het college werkt aan een oplossing.

Uitvoering- en toetsingskader evenementenbeleid
Organisatoren van groot- of kleinschalige evenementen in Rozenburg kunnen binnenkort terecht bij een evenementencoördinator in het gemeentehuis. Hij of zij kan de aanvrager begeleiden bij het aanvragen van bijvoorbeeld vergunningen. Dit voorstel werd positief ontvangen in de commissie en gaat op 11 maart aanstaande als hamerstuk op de agenda naar de laatste raadsvergadering.

Taakverdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tussen gemeente en deelgemeente
De maaltijdvoorziening voor ouderen is gewijzigd. Na aanlevering worden de maaltijden warm gestoomd in Het Baken en vervolgens thuisbezorgd. Dit blijkt goed te bevallen en zelfs goedkoper te zijn dan het oude systeem. Er wordt nagegaan of de cliënten die van de maaltijdvoorziening gebruik maken een lagere bijdrage kunnen gaan betalen.

Verder is gevraagd of de samenvoeging van Careyn Huishoudelijke Zorg met Nedzorg Flexicare zou kunnen leiden tot het afschaffen van de zorgveiling nu er nog maar drie zorgaanbieders zijn overgebleven van de oorspronkelijke 7. Dit zou geld kunnen besparen voor de deelgemeente. Het antwoord wordt afgewacht.

Vaststelling bestemmingsplan Boulevard II
In de laatste raadsvergadering op 11 maart aanstaande zal het spannend worden of dit bestemmingsplan zal worden goedgekeurd aangezien een aantal commissieleden bedenkingen hebben tegen bouwen op de hoek van de Grote Stern en Koninginnelaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.