Commissieweek januari 2010

Nieuws van GBR: verslag commissieweek januari 2010

Intentieovereenkomst met Careyn en één jaar Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
Eén jaar na oprichting in Rozenburg werd gerapporteerd over het CJG. Er waren drie maanden nodig op te starten en operationeel te worden. De commissieleden hadden nog veel vragen en ze willen een nieuw en meer uitgebreid rapport waaruit blijkt of de doelstellingen zijn gehaald.
De gemeente Rozenburg en Careijn zijn van plan een overeenkomst te sluiten over diverse bouwprojecten van Careyn, waaronder 15 verzorgunits aan de Juliana van Stolberglaan voor psycho- geriatrische patiënten.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) prestatievelden
De bevoegdheden van de nieuwe deelgemeente Rozenburg worden in een volgende commissie besproken. Over de maaltijdvoorziening (Tafeltje Dekje) is de burgemeester nog in onderhandeling met zorgverlener Careyn. Hij hoopt voor 18 maart uitsluitsel te kunnen geven. De folder over het armoedebeleid wordt verspreid en staat inmiddels ook op de website van de gemeente www.rozenburg.nl

De ontwikkeling van het Multi Functioneel Centrum
Het Functioneel Programma van Eisen en het aanbestedingstraject werden besproken. De commissie en de wethouder hebben de vragen over externe veiligheidsrisico’s in ontvangst genomen van de heer Arij Hoogenboom als vertegenwoordiger van wijk ‘De Erven’. In het aanbestedingsvoorstel werden diverse energiebesparende maatregelen beoordeeld. De commissieleden waren eensgezind over het onderzoek naar de toepassing van een grasdak en zonnepanelen voor het MFC.

Rustige jaarwisseling en ijsbaan groot succes
De burgemeester heeft aangegeven, dat de jaarwisseling in Rozenburg zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Het oudejaarsfeest in de tent op de Landtong was wederom een succes. De ijsbaan was ook een groot succes en zal de komende jaren weer aanwezig zijn. De samenwerking tussen ondernemers en gemeente, ondersteund door vele vrijwilligers bleek heel goed te werken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.