23nov

IPP EN RAAD VAN STATE

23novMaandag begon met een vrolijke invasie in het gemeentehuis. De derde klas leerlingen van het Penta college kwamen naar het gemeentehuis voor het project “wegwijs op het gemeentehuis”. De hele dag zijn de leerlingen in groepjes bezig om een project te bedenken. ’s Avonds vergaderen de groepjes onder leiding van de burgemeester in een ‘echte’ raadsvergadering over welk project gekozen wordt.  Hiervoor hebben de leerlingen  € 4.500,- ter beschikking om het project uit te voeren. Dit jaar werd er gekozen voor een project om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen. De jongeren en ouderen gaan gezamenlijk rappen op teksten van oud-Hollandse liedjes. Ik ben benieuwd hoe het project wordt! Dit was niet het enige wat maandag op de agenda stond, want ook overlegde ik over de voortgang van het MFC, de invulling van de vrijwilligers op de ijsbaan en met onze jurist over de zitting bij de Raad van State op donderdag. Op dinsdag begon de dag met de wekelijkse collegevergadering. In deze vergadering vierden wij het 25-jarig jubileum van één van onze medewerkers. ’s Middags had ik overleg met de schoolbesturen en aan het eind van de middag woonde ik het slaan van de ‘eerste laatste’ paal op de Dalen bij. ’s Avonds volgde nog een commissie VROM, waar een aantal onderwerpen op de agenda stonden als de woningbouw aan de Beertjes en de ontwikkeling van het Raadhuisplein. Op woensdag overlegde ik met een sponsor over de ijsbaan en gaf ik de aftrap voor de plastic inzameling. Hoewel het druilerig weer was, konden we onder toeziend oog van een enorme “plastic hero” op de markt aandacht vragen voor de inzameling van plastic waarvoor alle Rozenburgers in de afgelopen weken een zgn. startpakket thuis hebben gekregen. De donderdag begon met personeelsbijeenkomst over de herindeling waarna ik een brainstormavond met de raad over het gebied “De Nieuwe Schans” voorbereidde. De ochtend sloot ik af met een verkeersoverleg. Daarna vertrok ik in de richting van Den Haag waar ’s middags bij de Raad van State de zaak met betrekking tot het woon zorg complex diende. De uitspraak wordt over 6 weken verwacht, maar de ervaring leert, dat dit weleens langer kan duren. Op vrijdag had ik een overleg over de ijsbaan en ’s avonds had ik een gezellige bijeenkomst met de vrijwilligers van de kinderboerderij. We konden ze eens even in het zonnetje zetten en de gouden klomp uitreiken aan Simon de Regt, die hiermee de kinderboerderij vrijwilliger van het jaar geworden is. Op zaterdag bezocht ik VV Rozenburg, waar ondanks het slechte weer, in ieder geval gevoetbald werd op het kunstgrasveld. Met het bestuur had ik een gesprek over de vereniging, de uitbreiding van de kleedkamer en sport in het algemeen. Een prima bijeenkomst. Daarna begon het weekend! Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.