Bus 89,……misschien,…………!

Het kan verkeren! Een drukke week met veel aandacht voor bus 89. Maar voordat we hier aan toekomen eerst de maandag. ’s Ochtends een uitgebreid overleg over groen, dit keer vooral ook vanuit de communicatie bekeken. Dit jaar nog moet er één en ander via de gemeentekrant gecommuniceerd worden. Niet in de laatste plaats onze boombalans, hoe staan we ervoor met kappen ten opzichte van herplanten. Verder werd er deze dag gesproken over het Raadhuisplein en over belangrijke informatie voor de commissie over het geld dat tot nu toe uitgegeven is aan de woningbouwprojecten. ’s Avonds was er nog een bijeenkomst van de coalitie waar we de begrotingsraad voorbereidden.
Dinsdag was natuurlijk de dag van de collegevergadering en ’s middags begon de begrotingsraad.
De laatste begroting als zelfstandige gemeente. Het was een vergadering met een bijzonder tintje. Belangrijkste is dat de begroting is aangenomen. Goed is ook dat er diverse moties en amendementen zijn aangenomen waarmee de raad stuurt op prioriteiten. De raad nam ook unaniem een motie aan waarin het college opgedragen werd alles in het werk te stellen om bus 89 te handhaven. Nou is dit niet aan dit college, maar aan de Stadsregio. Aanstaande woensdag ga ik de motie aan de portefeuillehouder verkeer en vervoer van de Stadsregio overhandigen, samen met de gebruikers die handtekeningen hebben opgehaald.
Woensdagochtend startte ik met een bijeenkomst van de bestuurlijke kamer verkeer en vervoer van Voorne, Putten en Rozenburg. Hier heb ik aandacht gevraagd voor de slechte bebording van de nieuwe route van Spijkenisse naar Rozenburg. Ook spraken we over onderzoeken die gedaan zijn naar de drukte rondom Rotterdam. Komt er eindelijk een tunnel?
Daarna hield ik een inleiding in de Ontmoeting, waar een conferentie was over voor- en vroegschoolse educatie. Ontzettend leuk om te praten met mensen uit het onderwijs en de kinderopvang. Zo ontzettend belangrijk ook. Een inspirerende bijeenkomst! ’s Avonds bezocht ik badmintonvereniging Sowat in de Rozet in het kader van mijn “rondje langs de velden”. Ook weer een leuke club mensen die met de nodige vrijwilligers zorgen dat de Rozenburger zowel in competitieverband als recreatief kan badmintonnen.
Donderdag had ik een gesprek met vertegenwoordigers van het OBR (ontwikkelingsbedrijf) over de continuïteit van onze woningbouwprojecten na de herindeling. Een intensief gesprek over een onderwerp dat mij zeer na aan het hart ligt,…..Daarna nog een overleg over de ijsbaan met de werkgroep. Het begint allemaal vorm te krijgen, maar is een enorme organisatie.
Vrijdag, na een extra vergadering van het college om de bestuurlijke bijeenkomst met Rotterdam van maandag de 16e voor te bereiden, ontvingen wij het Rotterdamse college. Na een rondrit door Rozenburg hebben we in de Ontmoeting een bijeenkomst gehad met het zogenaamde maatschappelijk middenveld. Mensen uit alle (beroeps)groepen waren aanwezig. Zeer geanimeerd werd er gesproken met de wethouders en de burgemeester van Rotterdam. Ook hier kwam bus 89 weer aan de orde. Er lijkt beweging te zitten in het absolute NEE, dus we wachten vol spanning op woensdag en de komende weken!
Het was me weer een bijzondere week!

Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.