BUS 89,…… ZEG MAAR DAG!

Deze week kwam de brief van de stadsregio binnen in antwoord op ons dringende schriftelijk verzoek van SEPTEMBER om een bestuurlijk overleg te hebben over bus 89. Bus 89 houdt op te bestaan. Al onze argumenten hebben niet geholpen. Bus 89 stopt ermee. Alles hebben we eraan gedaan en ieder jaar weer was het op het laatst spannend en toch bleef de 89 dan rijden, maar dit keer heeft niets meer geholpen. Argumenten over kosten en reistijden,……niet hielp. Een trieste conclusie, ook omdat we zo lang hebben moeten wachten op een antwoord en ons verzoek om een bestuurlijk overleg niet gehonoreerd werd. Heel vervelend voor de reizigers en heel vervelend voor de file, want die wordt alleen maar langer, wanneer alle openbaar vervoer reizigers de bus uitgejaagd worden!

Op maandag had ik overleg over alle onderwerpen in mijn portefeuille. Gedurende de hele dag bespreek ik met de desbetreffende ambtenaren wat de stand van zaken is, zowel met betrekking tot de onderwerpen inhoudelijk als financieel. Na de collegevergadering van dinsdag had ik overleg over de voortgang van het Raadhuisplein en ’s avonds was er een werkgroepvergadering herindeling, waar met de fractievoorzitters gesproken werd over de voortgang van de herindeling. Op donderdag bezocht ik de opening van de Rank. Het aangebouwde en vernieuwde gebouw aan de Jan van Goyenstraat is een prachtige aanwinst voor ons dorp geworden. Als wethouder onderwijs mocht ik namens de gemeente het woord voeren. Mooie momenten! Daarna had ik een gesprek met de directeur van de Verkeersonderneming. Natuurlijk kwam bus 89 aan de orde en onze wens voor een derde pont en vervoer over water. Aan de derde pont wordt serieus gewerkt. Interessant gesprek met mooie vooruitzichten. Aan het eind van de middag voerde ik nog een gesprek met de Jeugdland organisatie voor de afwikkeling van de financiën van dit jaar. ’s Avonds bezocht ik de volleybalvereniging Vovero, waar we een blik wierpen op de training en spraken met het bestuur. Een leuke club! Daarna bezocht ik de karatevereniging. Minder leden dan de volleybalvereniging, maar met een uitgesproken visie op jeugd. Twee goede gesprekken met sportverenigingen, die zeker ook mee willen werken aan onze toekomstige acties met betrekking tot het Nederlands Actieplan Sport en Bewegen! Op vrijdag voerde ik ’s ochtend nog een aantal interne gesprekken, zoals over de vergunning voor de ijsbaan.

Zaterdag was er nog een overleg met de SPAR over de ijsbaan en ’s middags bezocht ik het Hafabra festival in De Ontmoeting, waar de verenigingen van Voorne-Putten en Rozenburg acte de presence gaven. ‘Onze’ UDI speelde natuurlijk weer de sterren van de hemel. Ik ben benieuwd naar het juryrapport!

Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.