VERGADEREN, VERGADEREN, VERGADEREN

Opgefrist terug gekomen van een weekje vakantie weer volop aan de slag. De week begon met groenoverleg waar we over alle projecten spraken die op dit moment aan de orde zijn. Ook wordt in dit overleg kritisch gekeken naar bomenkap en andere grootschalige ingrepen in het groen. Om burgers nog beter te informeren hangen we tijdens de werkzaamheden in het kader van het groenstructuurplan de plattegronden nog een keer in de hal. Het is vaak even schrikken wanneer men het groen gaat aanpassen, maar over het algemeen bereiken we meer openheid en verbetert de hele buitenruimte. In de stuurgroep multifunctioneel centrum (MFC) werd gekeken naar de uitkomsten van de bijeenkomsten met toekomstige gebruikers en omwonenden van het MFC. We willen terdege rekening houden met alle wensen die er zijn, maar natuurlijk moet het financieel allemaal wel passen. Daar wordt op gepuzzeld, maar ook de eerste massastudie met maquette kwam aan de orde. In november in de commissie VROM! Ook op maandag een gesprek over een nieuw promotiefilmpje dat we willen laten maken over Rozenburg. Daarna volgde bestuurlijk overleg met Ressort Wonen. Hier wordt gesproken over alle projecten die lopen en ideeën en plannen worden uitgewisseld en afspraken gemaakt. “s Avonds was de ledenvergadering van Gemeentebelangen waar het verkiezingsprogramma werd vastgesteld en de volgorde van de lijst bekend werd gemaakt. Met onze huidige fractievoorzitter Paméla Blok op de eerste plaats gaan we de verkiezingen in. Ondergetekende gaat de Rozenburgse politiek verlaten en staat dan ook als lijstduwer op de 30e plaats. Dinsdagochtend was natuurlijk de gebruikelijke vergadering van het college, waarna burgemeester en secretaris in de richting van de Eerste Kamer togen waar ’s middags het besluit over de herindeling genomen zou worden. Helaas kon ik hier niet bij aanwezig zijn, een memorabel moment in de geschiedenis van ons mooie dorp!
Op woensdag had ik bestuurlijk overleg met de DCMR. We spraken over de werkzaamheden van 2009 en spraken over 2010, wanneer we geen bevoegd gezag over de DCMR meer zijn. Rotterdam gaat het dan bepalen en daar mag ons milieu niet onder lijden! ’s Avonds hadden we een wijktafel aan de Essendaal. Veel belangstelling van burgers, die in aanwezigheid van de politie, Ressort Wonen, de DCMR en de gemeente van gedachten wisselden over het thema: schoon, heel en veilig. De donderdag begon met een overleg over de ijsbaan, daarna verkeersoverleg met de politie, een tweetal gesprekken met burgers en een gesprek over de kinderboerderij en de prijs die de stichting Beest en Boel heeft gewonnen van de Rabobank. ’s Avonds was er een raadsvergadering met een tweetal besluiten over de Schans. Enerzijds openhouden en anderzijds een plan voor de herontwikkeling opstellen. Op vrijdag voerde ik gesprekken met horecaondernemers voor de activiteiten tijdens de ijsbaan. Op zaterdag opende ik de wellnessmarkt in de Ontmoeting waar ik bijzondere informatie kreeg van de standhouders. Een hele andere kant van Rozenburg, wat een enthousiasme over intuïtief schilderen en verschillende therapieën. Bovendien hadden we een kraam waar we de start gaven voor de verkiezingscampagne!
Een drukke week! Tot de volgende!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.