DAT WERD WEL WEER EENS TIJD ZEG!

Dat werd inderdaad  wel weer eens tijd. Want na een best nog goed gevulde zomer, die voornamelijk gevuld werd met het schrijven van mijn afstudeerscriptie en het daadwerkelijke afstuderen twee weken geleden, wordt het de hoogste tijd om de draad van de week van de wethouder weer op te pakken.
Natuurlijk is ook gedurende de zomer veel tijd besteed aan de herindeling. De nieuwe organisatie en werkwijze begint langzaam vorm te krijgen. Ook is hard gewerkt aan het sociaal statuut. Diverse bijeenkomsten met de medewerkers van de gemeente hebben zicht gegeven op de knelpunten die we kunnen verwachten. Onze projectleider herindeling is hier hard mee aan de slag.
In de tussentijd vergeten we onze politieke doelen zeker niet. Alle projecten lopen door, hoewel wij natuurlijk wel de gevolgen van de recessie merken. Het bouwen aan de Wilgentuinen in fases is hier een goed voorbeeld van.
Afgelopen week was de commissieweek en hoewel ik de maandag commissie sociale zaken, welzijn en onderwijs moest missen vanwege een scheurtje in mijn enkelband, was ik dinsdag weer van de partij op twee onhandige krukken. Naast de wekelijkse collegevergadering, deed ik deze dag een aanbesteding voor het onderhoud van bruggen, had ik een interview in het kader van de begrotingskrant en sprak ik met Careijn vastgoed over de ontwikkeling van de locatie Baken en Anker en alle daarmee samenhangende activiteiten. Na een gesprek met de Jeugdland organisatie als evaluatie van 2009 werd ik met krukken en al naar huis gereden.
De woensdag werd gevuld met vooral voorbereiding voor de commissie en wat inhaal vergaderingen van de maandag. ’s Avonds was een lange commissie, waar met name veel over woningbouw werd gesproken. De gegeven presentatie over het Raadhuisplein werd goed ontvangen. In de laatste commissieweek van dit jaar zullen we hier over doorspreken. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we eindelijk starten met het aanpakken van het plein! Verbaasd was ik over de reactie van het CDA op de grondaankoop van de Beertjes. Hier willen we al jaren vrije kavels realiseren en nu dit bijna rond is, kreeg ik de indruk dat het CDA dit geen goed idee vindt. Ik besloot het stuk even mee terug te nemen en er later op terug te komen!
Op donderdag had ik alleen nog een bespreking over de herindeling, een mooie dag om wat achterstallige mail te beantwoorden en post weg te werken en het toch wel weer gevoelige voetje te laten rusten. Zo las ik op vrijdag nog de concepten en proefdrukken van de begrotingskrant, de gemeentekrant en de aanbiedingsbrief van het college aan de raad met betrekking tot de begroting 2010. Hopelijk ben ik volgende week weer helemaal op de been!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.