BESTUURLIJK OVERLEG ROTTERDAM EN MEER… ALWEER EEN AFSCHEID

Na de laatste raadsvergadering treedt er altijd een rustigere periode in. Tijd voor het opschonen van de e-mail en de agenda en voorbereiden voor de vakantieperiode. Op maandag bereidde ik de burgeravond voor die we in verband met de structuurvisie ’s avonds zouden houden. We spraken nog een keer de presentatie door en de vorm waarin we gesprekken zouden voeren. Jammer dat er weinig animo was voor dit onderwerp. Toch was het een leuke avond. Betrokken burgers gaven onomwonden hun mening en er ontspon zich een leuk gesprek. Op dinsdag werd in het college vooral gesproken over het bestuurlijk overleg met Rotterdam later die week. ’s Middags woonde ik een minisymposium bij over de Oranje of Blankenburgtunnel. In een geheel vernieuwd dorpscenturm “De Man” in Oostvoorne kwamen de bestuurders van dit gebied bij elkaar om een convenant te ondertekenen. Leuke bijeenkomst met een feestelijk tintje.
Donderdag bracht ik een bezoekje aan de kinderboerderij en de kindertuinen. De kindertuinen groeien letterlijk als kool. Ook op de kinderboerderij is het een vruchtbaar voorjaar geweest. Ik denk dat ik maar kantoor ga houden op de kinderboerderij, wat een landelijke omgeving in Rozenburg! Daarna evalueerden we de bijeenkomst met de burgers over de structuurvisie om te kijken hoe wij dit in de structuurvisie zouden verwerken. Aan het eind van de middag namen we afscheid van een medewerkster van de afdeling communicatie. Helaas alweer een gewaardeerde collega weg,………… ’s Avonds bracht ik een bezoek aan de informatiemarkt van Rijkswaterstaat met betrekking tot de verbreding van de A15. Ook hier was voldoende belangstelling voor.
Op vrijdag was er een bestuurlijk overleg met Rotterdam. Vroeg op de ochtend kwam het college bij elkaar in Rotterdam om dit overleg nog een keer voor te bereiden. Na weken van plannen van de afspraak met het Rotterdamse college  liet vrijdag helaas de burgemeester van Rotterdam verstek gaan en dat na die zorgvuldige agendaplanning. Maar met de twee aanwezige wethouders, Kriens en Bolsius, werden goede afspraken gemaakt over de verdeling van de kosten van de herindeling, een plan van aanpak en het sociaal plan. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk voor onze medewerkers!
Met deze afspraak sloot ik mijn werkweek af. Aanstaande dinsdag is mijn laatste werkdag voor mijn vakantie en dit is de laatste “week van de wethouder” voor het reces. In de loop van augustus komt deze weer terug! Ik wens alle lezers van de week van de wethouder een fijne zomer toe!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.