2e kamer, MFC en Caland.

Het was een enerverende week in politiek Rozenburg, voor de toekomst van ons dorp was op alle fronten nieuws te melden, goed en minder goed.

Tweede Kamer en herindeling: “bevolking misleid”

In de 2e Kamer viel op 2 juli het besluit om Rozenburg definitief aan Rotterdam toe te voegen. De politieke partijen in de Kamer lieten geen spaan heel van de manier waarop de besluitvorming door PvdA, VVD, RND en CU in de Rozenburgse gemeenteraad plaatsvond. Dat leverde opmerkingen op als: ‘ bevolking is misleid, schandalige werkwijze, een heel dorp is voor de gek gehouden en dit verdient niet de schoonheidsprijs’. In een pittig debat van ca. een uur werd de staatssecretaris onder vuur genomen, ook over de bedenkelijke rol van de Commissaris van de Koningin. Helaas telde uiteindelijk voor de Kamer alleen de procedure als geheel en wordt het wetsvoorstel doorgezonden naar de Eerste Kamer. Bij de stemming waren SP, PVV, PvdD en Verdonk tegen de herindeling. Een live- verslag van het debat, gemaakt door RTV-Rijnmond, kunt u beluisteren op de website www.gbrozenburg.nl

Lees verder…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.