EINDELIJK, EEN BESLUIT OVER HET MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM

Op maandag had ik een drukke dag. Ik besprak alle onderwerpen die in mijn portefeuille zitten, waarbij het belangrijk is te weten wat de voortgang van deze onderwerpen is. Rond lunchtijd bezocht ik burgers met een groenklacht en ’s middags nam ik deel aan de veteranendag. Wat een leuke bijeenkomst, met aandacht voor jong en oud. Twee meisjes van het Penta college lazen brieven voor van de overgrootvader van één van de meisjes, geschreven vanuit een werkkamp in de oorlog. Indrukwekkend om te zien hoe ook deze jonge generatie bezig is met het begrip oorlog. Ook overhandigde de burgemeester het eerste exemplaar van het boekje dat we hebben laten maken met verhalen van Rozenburgse veteranen. Het werd een gezellige bijeenkomst, afgesloten door een gezamenlijke maaltijd.
Dinsdag begon met een vroege afspraak met een burger over een bouwaanvraag. Daarna volgde een persbijeenkomst, waarbij vooral de aandacht lag op de open dag van zaterdag 4 juli en de campagne “Rozenburg Bloeit”. Na de persbijeenkomst vergaderde het college van burgemeester en wethouders en aan het eind van de middag ontving ik nog een burger.
Op woensdag had ik een gesprek met de actiegroep “Decibel” over de geluidsoverlast van de Calandbrug. Op 10 juli wordt de permanente meetpost geïnstalleerd in wijk Volgerland. Ik ben benieuwd wat de resultaten daarvan zijn.
Donderdag startte met een leuke bijeenkomst met het projectteam “Raadhuisplein”. Hier werden de eerste lijnen uitgezet voor het project. Ik hoop dat we daar snel mee kunnen starten, het is een ingewikkeld project, maar erg leuk en uit de toekomstvisie bleek dat burgers hier zeker ook behoefte aan hebben. Daarna had ik een bespreking over de actie die we willen gaan voeren om de overlast van honden tegen te gaan. Met onze bevoegd opsporingsambtenaar en de afdeling communicatie proberen we acties in te zetten om ervoor te zorgen dat de overlast tot een minimum beperkt blijft. Vervolgens had ik een telefonisch interview over het project de Dalen en daarna een overleg met Rijkswaterstaat over het zwerfvuil langs de Waterweg. Gezamenlijk zoeken we naar oplossingen hiervoor. Na dit overleg vertrok ik naar de Tweede Kamer om de beraadslagingen bij te wonen over de herindeling. De uitslag daarvan mag gevoeglijk bekend zijn, de Tweede Kamer was niet tevreden over het feit dat de Rozenburgse Gemeenteraad het referendum heeft geschrapt, maar dit was geen reden om de herindeling niet door te laten gaan. ’s Avonds was er een raadsvergadering waar de externe veiligheidsvisie werd vastgesteld, maar waar vooral over het multi-functioneel centrum werd gesproken. Uiteindelijk besloot de raad om de Zuidzijde aan te wijzen voor de bouw van het MFC.     ’s Nachts keek ik nog via internet naar de stemmingen van de Tweede Kamer over de herindeling. Het gevoel blijft dat er zomaar, zonder burgers te informeren en in het holst van de nacht het doek valt voor onze zelfstandige gemeente.
Op zaterdag was ik aanwezig bij de open dag in het gemeentehuis. Meer dan 220 mensen kregen een tasje met het logo van “Rozenburg bloeit” en hadden dus interesse in de Rozenburgse woningmarkt. Vooral de Boulevard plannen en de vrije kavels bij de Beertjes trokken veel aandacht. Maar ook Ressort Wonen, de Wilgentuinen en de makelaars die aanwezig waren werden bezocht door geïnteresseerden! Absoluut een succes! Tot de volgende week.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.