AFSCHEID NEMEN

Maandag begon met het welkom heten van de leerlingen van basisschool De Rozenhorst voor de jaarlijkse rondleiding voor de basisscholen. Altijd weer leuk dat kinderen op deze manier al op jonge leeftijd in contact komen met de gemeente. De rest van de dag was er vooral veel overleg over de Schans. In de week ervoor zijn in de commissie veel vragen gesteld die we aan het beantwoorden zijn. Aan het eind van de middag mocht ik bij de tennisclub Rozenburg het nieuwe terras openen. Hiermee ging tegelijkertijd het 10e BP open tennistoernooi van start gevolgd door een gezellige receptie en een prima diner.
Dinsdag begon met de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders, gevolgd door een overleg met Connexxion over de pont. Niet alleen het onderhoud gedurende de zomer, maar ook de extra vaarten in verband met het sluiten van de Botlekbrug kwamen aan de orde. Daarna had ik groenoverleg waarin we alle projecten met betrekking tot het groenstructuurplan aan de orde laten komen, maar ook de bomenkap, de herplant, de problematiek met betrekking tot bomen in verhard oppervlak en nog veel meer!
Woensdag verviel een vergadering, waardoor ik tijd had om te lezen en de alvast naar de raadsvergadering van 2 juli te kijken. 
Donderdag legde ik een bezoek af aan een horecaondernemer die graag een terras zou willen, we gaan kijken hoe we dit op een goede manier kunnen inpassen in de omgeving. Daarna had een gesprek met bewoners van de Grote Stern over het groen. Ter plekke kwam ik met de bewoners bij elkaar om van gedachten te wisselen. Altijd leuk en we gaan kijken hoe we de bewoners zo goed mogelijk kunnen helpen. Daarna reikte ik certificaten uit aan nieuw opgeleide verkeersbrigadiers. Onder het genot van een kopje koffie of thee met spraken we ook nog over de nieuwe slagbomen die zij gebruiken op de Laan van Nieuw Blankenburg bij het brigadieren. Zeker een succes en een verbetering van de verkeersveiligheid. Daarna namen we afscheid van twee medewerkers. Het valt iedere keer weer niet mee om afscheid te nemen. De laatste tijd gaan er heel wat mensen weg. De meesten heb ik zien binnenkomen bij de gemeente. Helaas gaan velen nu weg en wachten de herindeling niet af.
Op vrijdag was er nog heel wat overleg over diverse zaken, ook het plotselinge bericht van het feit dat de Tweede Kamer aanstaande donderdag 2 juli al beslist over de herindeling gaf heel wat stof tot gesprek. Overhaast en te snel, weer zonder iedereen de gelegenheid te geven om zorgvuldig te kunnen besluiten. Heel vervelend!
Zaterdag stond ik op het kraampje van GBR waar wij de Raadhuisplein plannen uit de doeken deden. Overwegend positieve reacties kregen we op de plannen. Waarbij burgers aangaven het realistische plannen te vinden. Ook vonden ze het er mooi uitzien. Vooral het idee om het groen vanaf het Molenveld door te trekken naar het Raadhuisplein oogstte veel lof! Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.