DE NASLEEP

Door het verloop van de nacht na de wielerronde had ik maandagmorgen vroeg een overleg met de politie over hoe we hiermee verder zouden gaan. Eigenlijk is dit de portefeuille van de burgemeester, maar aangezien hij in het buitenland zit, neem ik zijn taken waar. Gezien deze ontwikkelingen besloot ik ’s middags bij de evaluatie van de wielerronde aanwezig te zijn om eens van gedachten te wisselen over het verloop van de festiviteiten en de nacht. Tussen die vergaderingen door had ik intern overleg over onder andere woningbouw. Ik nam een kijkje op de sportvelden in Oost waar de schoolsportdagen werden gehouden. Ontzettend leuk om al die sportende kinderen te zien! En wat een begeleiders weer! Aan het eind van de middag overlegde ik met Careijn over de ontwikkelingen in Rozenburg, zoals de locatie van het Baken en het Anker. ’s Avonds was ik bij de werkgroep verkiezingen van gemeentebelangen, waar in gemoedelijke sfeer over de verkiezingen van maart volgend jaar werd gesproken en de eerste voorbereidingen getroffen werden. Op dinsdag haalde ik zowel ’s ochtends vroeg als na de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders een aantal vergaderingen in die op maandag vervielen. Verder had ik een afspraak met Rijkswaterstaat over de verbreding van de A15 in het kader van de presentatie die donderdag voor de commissie gehouden zou worden. Ook ontving ik de schoolbesturen voor een zo genaamd OOGO, let op dat betekent: Op Overeenstemming Gericht Overleg, waar wij vooral over de staat van de gebouwen spraken en over de toekomst van het Openbaar Onderwijs. Op woensdag had ik een vrije dag!
Donderdag sprak ik met de horeca ondernemers van de Emmastraat en de politie over de overlastsituaties die daar op zaterdag nog weleens willen ontstaan. De eerste stappen hebben we gezet op weg naar een gezamenlijke aanpak, dit wordt zeker vervolgd! Verder sprak ik met een burger over een verruiming van de openingstijden van de begraafplaats en ik bekeek met een burger de terreinen van het zwembad en de mogelijkheid om hier meer recreatie te creëren tot aan de woningbouw. Daarna spraken we de avond nog even door omdat we eerst een commissievergadering hadden over de Schans, daarna een presentatie van Rijkswaterstaat en vervolgens een workshopachtige avond over de nieuwe structuurvisie van Rozenburg. Het was een drukke avond maar allemaal prima bijeenkomsten.
Op vrijdag schouwde ik met de fractie het dorp. Op de fiets gingen we langs diverse locaties waar vragen en opmerkingen waren over de  buitenruimte. Prima om weer eens langs dit soort locaties te gaan en te kijken hoe de buitenruimte erbij ligt! Op zaterdag had ik de eer het DRUMA festival in de Sporthal te openen. Dit festival wordt georganiseerd door UDI met de verenigingen van Voorne-Putten en was ter ere van het 110 jarig bestaan in Rozenburg. Drumbands en majorettes van de eilanden strijden op deze dag met elkaar. Heel leuk om te zien, van jong tot oud, hoe men bezig is op zo’n dag. Een mooie afsluiting van de week! Tot de volgende!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.