HOORZITTING EN MEER ROTTERDAM

Op maandag ontvingen wij de tweede kamer commissie van binnenlandse zaken. Deze commissie hield een hoorzitting in Rozenburg. Voorafgaand aan de hoorzitting lieten wij de commissie Rozenburg zien. Door een zonovergoten dorp reden wij langs al die mooie locaties die Rozenburg kent, de commissie was dan ook zeker enthousiast hierover en sprak hierover in de openbare hoorzitting nog zijn complimenten uit!
Teruggekomen in het gemeentehuis troffen wij een bomvolle raadzaal aan met geïnteresseerden. Diverse insprekers gaven bij de commissie aan waarom naar hun mening de herindeling niet door moest gaan. Alle insprekers hadden al een schriftelijke reactie gestuurd en konden deze tijdens de hoorzitting toelichten. Zelf sprak ik namens het college.
Rond het middaguur werd deze bijeenkomst afgerond.
’s Middags sprak ik nog met het “bestuur openbaar onderwijs Rotterdam” (boor) over onze openbare basisschool “De Phoenix”. Wellicht dat deze in de toekomst onder het “boor” gaat vallen. ’s Avonds toeterde ik de avondvierdaagse weg en daarna had ik, samen met onze fractie, een leuke bijeenkomst in Hoogvliet, waar wij spraken met de lokale partij IBP over hoe het is om lokale partij in een deelgemeente te zijn, kortom, een dag met een hoog Rotterdam gehalte!
Dinsdag begon het vroeg, omdat ik nog voor de wekelijkse vergadering van het college met burgers om tafel zat over de inrichting van het groen in hun directe omgeving. Na de collegevergadering kwamen we met het personeel in de kantine bij elkaar om tijdens een lunchbijeenkomst te praten over de herindeling. Hier was een speciale structuur voor bedacht en het was leuk om te horen waar iedereen zich mee bezig hield. Na de lunch had ik een afspraak over de derde pont. In deze interne vergadering bekeken we de kansen binnen het proces. We blijven dit voorstellen aan de Provincie en de stad Rotterdam. Daarna had ik een bijeenkomst met de directeuren van de basisscholen, dit overleg gaan we weer structureel instellen naast het overleg met de besturen van de basisscholen. Leuk om eens met elkaar van gedachten te wisselen en nuttig om te kijken waar je elkaar kunt versterken.
Woensdag en donderdag had ik vooral intern overleg en las ik mijn achterstand weg. Voorbereiding voor de commissies, de structuurvisie en een aantal lopende zaken en vergeet niet het bijhouden van e-mail en de dagelijkse post!
Vrijdag bezocht ik een bevriend raadslid in Zeeland. Ik was erg nieuwsgierig naar hun aanpak met betrekking tot bijvoorbeeld de WMO, maar ook openbare orde en veiligheid. Met al het toerisme in Zeeland is dat natuurlijk van een hele andere orde dan bij ons, het was schitterend weer en ik had een heerlijk vakantiegevoel! In de loop van de dag bleek dat SBS6 aandacht wilde schenken aan het handhavingsbeleid in Rozenburg. Na wat heen en weer getelefoneer sprak ik af dat ze tweede pinksterdag langs zouden komen om opnames te maken, en zo gebeurde dat op een zonnige pinksterdag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.