Openbare fractievergadering.

Bijeenkomst GBR donderdag 7 mei- iedereen welkom

Heeft u vragen over de aankoop van de grond aan de Zuidzijde of de voorgenomen sloop van de Schans? Wilt u meer weten over het werkbezoek van de 2e Kamer aan Rozenburg en de herindeling bij Rotterdam? Dan bent u van harte welkom bij de openbare bijeenkomst van GBR op 7 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Nieuws over herindeling en deelgemeentes:

Op 21 april was mevrouw Baljeu namens Rotterdam in Rozenburg. Zij gaf toelichting op de nieuwe plannen voor de Rotterdamse deelgemeentes die per maart 2010 moeten ingaan. De wilde plannen die met veel bombarie werden aangekondigd zijn bijna allemaal teruggedraaid. Voor veel deelgemeentes misschien een meevaller maar voor de toekomstige deelgemeente Rozenburg verandert er ten opzichte van de eerdere plannen niet veel. Veel geschreeuw en weinig wol dus.

Meer dan het stellen van wat technische vragen bleef er niet over voor de raadsleden van GBR. De herindeling van Rozenburg is immers niet door de wethouder van Rotterdam bepaald, zij kan hierop niet worden aangesproken. De Rozenburgse raadsleden die wel verantwoordelijk zijn voor de aansluiting bij Rotterdam blonken overigens niet uit in kennis van de deelgemeentelijke bevoegdheden maar dat terzijde.

Volgens de (voormalig) wethouder van Rotterdam kan Rozenburg op de toezeggingen uit Rotterdam blijven rekenen. GBR heeft hier altijd vraagtekens bij gezet. De toezegging van een wethouder is geldig zolang hij of zij het zittende college vertegenwoordigt en elk nieuw stadsbestuur kan de regels naar believen aanpassen. Een van de grootste bezwaren die GBR heeft op de herindeling betreft het verlies van verantwoordelijkheden. Wij zijn ervan uitgegaan dat Rozenburg als deelgemeente 66% verliest van de huidige bevoegdheden maar volgens mw. Baljeu is dat zelfs 80%! We verliezen bevoegdheden en alles wordt duurder. Het is ons nog steeds een raadsel: wat wordt Rozenburg beter van deze fusie?

Tijdens het werkbezoek van de 2eKamerleden op 25 mei a.s. zal deze vraag ongetwijfeld aan de orde komen. Uw reactie op de herindeling en een eventueel verzoek om in te spreken (niet individueel maar altijd namens een groepering) moet vóór 8 mei binnen zijn bij: de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ir. G.F.C. van Leiden, Tweede Kamer der Staten-Generaal, Postbus 20018, 2500 EA Den Haag of via E-mail: [email protected]

Als u niet aanwezig kunt zijn op 7 mei, maar toch uw vragen aan GBR wilt voorleggen, kunt u ons bereiken op tel.nr.: 215648 (fractiesecretaris Johan de Groot), op tel.nr.:213055 (fractievoorzitter Paméla Blok) of op ons e-mailadres: [email protected]

Gemeentebelangen Rozenburg

www.gbrozenburg.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.