OPNIEUW IN DIT THEATER, ……..DE PONT!

Maandag 6 april, handtekeningen voor het ontbijt!
Op maandag 6 april begon mijn vrije dag al vroeg (u leest het goed). Om 07.00 uur stond ik bij de pont om samen met de fractie handtekeningen in te zamelen onder het motto: “Krijgt u ook het heen en weer van de pont?” Erg leuk waren de reacties van de reizigers. Veel hadden het al in de krant gelezen en plaatsten rap hun handtekening. Connexxion had die maandag zelf ook een actie in het kader van het feit dat de spitspont weer in de vaart was. Iedere reiziger kreeg een appel en een uitnodiging voor de open dag. Natuurlijk werden wij door Connexxion ook op een appeltje getrakteerd en bovendien kregen we een warm kopje thee, en dat ging er wel in op deze koude dag!
Dinsdag 7 april, hoe vat je dat nou samen?
De dag begon vroeg met een bezoek van een burger die een verzoek heeft gedaan voor een gehandicaptenparkeerplaats met extra ruimte en waar bezwaar tegen is gemaakt. Daarna startte om 09.00 uur de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders. De notulen van deze vergaderingen kunt u trouwens op de vernieuwde website, www.rozenburg.nl lezen! Tussen de middag ontving ik samen met de burgemeester een burger die een urgentieverklaring heeft ingediend voor een woning. De zorg van de burger voor deze toewijzing stond centraal in dit gesprek. Daarna ontving ik Connexxion water, de fractie van Gemeentebelangen kwam de ingezamelde handtekeningen aanbieden, het waren er inmiddels 1009 en er komen er nog meer. Het werd een vrolijke bijeenkomst, ondanks de kritiek op de pont. Ook de provincie krijgt de handtekeningen nog. Hierna sprak ik met de directeur van de Phoenix, Joke Breekveldt, ik sprak met haar over basisonderwijs en de Phoenix. Leuk gesprek met een aantal goede tips voor de wethouderJ.       
Woensdag 8 april, fileleed en meer
’s Ochtends was er in Rozenburg een bijeenkomst met de bestuurlijke kamer verkeer en vervoer van Voorne-Putten-Rozenburg van de Stadsregio. We spraken over de onderwerpen die in de Stadsregio aan de orde zijn en vooral dit keer over de verkeersonderneming en de verbreding van de A15. Er bestaan grote zorgen over de bereikbaarheid van dit gebied, zeker wanneer dadelijk de A15 verbouwd wordt. Rozenburg heeft de pont als extra vervoersmogelijkheid aangeboden. Het was deze dag dubbel fileleed, zelf kwam ik aan het eind van de middag volledig vast te staan, waardoor ik een bezoek aan “De Zeehond” niet kon afleggen, maar hier gaan we natuurlijk in de herhaling! 
Donderdag 9 april, paaslunch
De laatste dag vlak voor het paasweekend werd nuttig besteed door om 08.00 uur te starten met een groenoverleg. In dit overleg was ook een bezoek van bewoners gepland die gevraagd hebben een boom te kappen die wij eigenlijk niet willen kappen. We gaan nu wel kijken of we de boom kunnen snoeien, de bewoners hebben erg veel last van de boom! Na de gezellige en goed verzorgde paaslunch verdiepte ik mij nog in de Jeugdland financiën van 2008, bekeek ik een eerste schetsontwerp voor het Raadhuisplein (spannend!), waar wij binnenkort met betrokkenen over gaan praten en reikte ik de prijzen uit aan de kinderen die de leukste foto hadden gemaakt in het kader van “Rozenburg Schoon”. Veel kinderen hebben meegedaan (zo’n 125!!) en het was een feestelijke bijeenkomst. Eén van de winnaars, een groepje meiden, heeft de prijs afgestaan aan het goede doel, de stichting Luma www.lumahelpt.nl erg leuk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.