DAN KUN JE BETER ZINGEN

Maandag begon de week met een hele dag vergaderen over alle onderwerpen in mijn portefeuille. De samenstelling van de gemeentekrant van eind april, groenwerkzaamheden, bouwen, sport, de Nieuwe Schans, het MFC, je kan het zo gek niet noemen of het werd wel besproken. ’s Avonds ontving ik hondenschool WAF die op de Landtong hun activiteiten ontplooien om te praten over het nieuwe bestemmingsplan. Dinsdag was het al vroeg actie. Om 08.00 uur bezocht ik een locatie waar nogal wat overlast van is bij omwonenden. Momenteel wordt gekeken naar oplossingen voor deze situatie. Ook keek ik even op de Zandweg naar de vorderingen met betrekking tot de kindertuinen. Er werd hard gewerkt aan het hekwerk, komende week de grond in orde en dan kan het feest beginnen! Daarna startte om 09.00 uur de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders. Daar worden de stukken besproken waar wij besluiten over moeten nemen en nog iets over te vragen hebben of het niet mee eens zijn. Ook wisselen wij daar informatie uit over onze werkzaamheden en bespreken actuele onderwerpen. Ook bereiden we in deze vergadering bijvoorbeeld de raadsagenda voor. De notulen van deze vergaderingen zijn openbaar en kunt u terug vinden via de geheel vernieuwde website van de gemeente: www.rozenburg.nl Ook besprak ik ’s middags de informatieavond met betrekking tot het MFC van die woensdag erna.
Woensdagavond was de beurt aan de bewoners van de Erven, Zuidzijde en een deel van wijk Volgerland om te praten over de ontwikkeling van het MFC. Zachtjes uitgedrukt zijn de bewoners niet blij met het feit dat de raad voor deze locatie heeft gekozen. Ik heb in ieder geval geprobeerd uit te leggen dat ik het raadsbesluit uitvoer, maar de keuze voor deze locatie (eerlijk is eerlijk) niet onlogisch vind. Ook kan ik mij voorstellen dat de wijk zich overvallen voelt gezien de snelheid waarmee het besluit is genomen. Het was een enerverende avond. Over de donderdag was er behalve wat ambtelijk overleg weinig spannends te melden. Maar vrijdag bracht ik een bezoek aan de vergadering van het algemeen bestuur van de DCMR (milieudienst) om met mijn regiocollega’s te praten over de toekomst van deze milieudienst. In deze langdurige vergadering kwam een rapport aan de orde over de financiële positie van de DCMR. Voor Rozenburg is dit een belangrijke samenwerkingspartner (en dat blijft ook zo als wij Rotterdam worden, ondanks dat wij niet meer in het algemeen bestuur zitten). Zaterdag bracht ik een bezoekje aan de open dag van “de Ontmoeting”, een heerlijke bijeenkomst, waar ik deze week zingend afsloot met het Rozenburgse volkslied, een betere manier om de week af te sluiten is er niet! Tot de volgende!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.