LEERPLICHT, SCHOON DORP, LINT KNIPPEN EN BOMEN!

Nederland schoon!
Het was een drukke week. Op maandag was de aftrap van “Nederland schoon”. Op allerlei manieren proberen we aandacht te vestigen op het bestrijden van zwerfafval. Op maandag las ik in groep 3 van basisschool “De Rozenhorst” een verhaal voor tijdens de les die zij kregen over zwerfafval. In het kader van dit zelfde project was ik dinsdag na de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders op het Penta college, waar ik luisterde naar de resultaten van een rap-workshop die de kinderen ’s ochtends gevolgd hadden. Erg leuk om te zien wat voor resultaat er in zo’n korte tijd bereikt kan worden. Hopelijk is het thema: “schoon, schoon, Rozenburg schoon” doorgedrongen! Op woensdagmiddag prikten ruim 150 basisschoolleerlingen afval. Helaas ging de wedstrijd van de schoonste straat niet door, wegens gebrek aan animo. Kijk ook eens op de site van de gemeente www.rozenburg.nl en onze speciale Rozenburg schoon website www.rozenburgschoon.nl

Boomplantdag
Op woensdag plantten we met kinderen van de Rank en de Rozenhorst nieuwe bomen tussen de twee scholen in. De kinderen konden hun namen op de steunpalen zetten en grepen de kans om niet alleen bomen te planten, maar ook hun verzameling stenen aan te vullen. Het was prachtig weer, dus geef ze eens ongelijk dat ze de kans grepen om even lekker buiten te zijn!

Dag van de leerplicht
Donderdag was de dag van de leerplicht. ’s Ochtends verrasten we groep 8 van de Phoenix met een enorme taart vanwege het winnen van een posterontwerp wedstrijd voor de basisscholen. ’s Middags beoordeelde ik posters die gemaakt werden door de brugklas van het Penta college. De winnaars werden verrast met een bioscoopbon. De poster stonden in het teken van “School, bekijk het eens anders” en alle kinderen hadden dus hun best gedaan om de positieve kanten van het naar school gaan te benadrukken en dat was goed gelukt!
De posters van het Penta college zijn binnenkort te zien in de hal van het gemeentehuis.
 
Rondje langs de velden
Zaterdag bezocht ik “Excelsior” en de tennisvereniging “TCR”. Momenteel bezoek ik alle sportverenigingen in Rozenburg om eens ter plaatse te bekijken hoe alles loopt. Het ter plaatse verzamelen van alle informatie is ontzettend leuk en nuttig. En met de informatie die we krijgen willen we ook daadwerkelijk iets doen om te zorgen dat Rozenburg een nog beter (sport)verenigingsleven krijgt.

De opening
Zaterdagmiddag mocht ik een lint knippen bij schoonheidssalon “Melanie” in een nieuwe woon/werkwoning aan de Iependaal. Een hele eer en bijzondere bijeenkomst met veel belangstelling en alweer stralend weer. Natuurlijk heb ik namens de gemeente Melanie Verbiest veel succes gewenst!

En verder,…….
Had ik deze week vergaderingen over huisvesting voor geriatrische patiënten na de realisatie van het woonzorgcentrum en sprak ik met de ruitervereniging en de modelbouwvereniging over het bestemmingsplan van de Landtong.
Tot de volgende week.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.