Geheime bom onder deelgemeenten.

Bom onder deelgemeentebestel, geheim document Coolsingel in bezit GBR
De fractie van Gemeentebelangen Rozenburg is in het bezit van een (geheim) document van het college van de gemeente Rotterdam. Hierin worden afspraken vastgelegd om het deelgemeentebestel zonder inspraak van de deelgemeenten te beëindigen. Coalitiegenoten worden opgeroepen om draagvlak te genereren bij de partijgenoten. Een citaat  “In februari zorgen alle collegeleden voor draagvlak binnen de eigen partij op stedelijk en deelgemeentelijk niveau en binnen de achterban. Indien nodig schakelen zij de landelijke partijgenoten in. De sleutel voor dit proces ligt vooral bij de Partij van de Arbeid, maar andere coalitiepartijen zullen zich volledig moeten committeren”.
Verder wordt in de notitie een tijdstabel gegeven waarin de beëindiging van het deelgemeentebestel bestuurlijk wordt ingekaderd. Dit is louter voor de vorm, de notitie wordt beëindigd met de opmerking dat als de deelgemeentes niet instemmen, het besluit door de Coolsingel zal worden geforceerd.
Op 3 maart 2010 zal de wijziging dan een vaststaand feit zijn.

Rozenburg en Rotterdam
Gemeentebelangen Rozenburg heeft voor deze machtsspelletjes gewaarschuwd toen de besprekingen over een fusie met Rotterdam zijn gestart. Rozenburg als zelfstandige deelgemeente was daarbij het uitgangspunt. Door de toonzetting van deze notitie is duidelijk dat Rozenburg helemaal geen zelfstandige deelgemeente zal worden, de deelgemeentes worden gewoon afgeschaft en tegenspraak is zinloos. Rotterdam heeft de besprekingen met gespleten tong gevoerd, Rozenburg is gewoon in de maling genomen. Maar Rozenburg kan het tij nog keren, het tweede ARHI-besluit wordt op donderdag 5 maart besproken. Het standpunt van GBR is duidelijk, tegen inlijving, tegen vooropgezette machtsspelletjes en schijndemocratie. De deelgemeentes van Rotterdam zijn het slachtoffer.
Hopelijk ziet de Rozenburgse politiek dit ook in en neemt het besluit om alsnog het proces te stoppen dat Rozenburg  een deelgemeente van Rotterdam zal maken.  Zo niet, dan is het echt over en uit voor Rozenburg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.