HET BESLUIT

Een lichte achterstand in de weken van de wethouder. Vandaar deze samenvoeging en gezien de achterliggende periode ook een iets andere weergave van de werkzaamheden. Veel tijd ging natuurlijk zitten in de besluitvorming over de bestuurlijke toekomst van Rozenburg. Na het verassingsbesluit in juli vorig jaar was het op 5 maart dan zover, het definitieve besluit om deelgemeente van Rotterdam te worden. Was in februari dit besluit al in Rotterdam gevallen, nu was het woord aan Rozenburg. En ondanks dat de burgers hier niet konden meepraten en dat er onduidelijk was wat nu precies de gevolgen voor Rozenburg zouden zijn; men moest besluiten. De 7 insprekers tijdens de raadsvergadering en de vele bijvallen van de publieke tribune voor de voorstanders van de zelfstandigheid konden helaas niets meer veranderen. De herindeling is een feit. Ondanks dat het werk van alledag gewoon doorgaat wordt er momenteel bijvoorbeeld gesproken over het financieel toezicht dat wij nu krijgen, wat betekent dat wij binnenkort al geen geld meer zelfstandig kunnen uitgeven, wat natuurlijk erg lastig is. Voor het uitgeven van geld moeten dan de provincie en/of Rotterdam toestemming geven. Bovendien nemen op dit moment een aantal medewerkers afscheid van de gemeente omdat ze toch vooraf aan de herindeling ergens anders willen gaan werken. Dat maakt natuurlijk ook het werken niet veel makkelijker. Jammer van die goede en gemotiveerde mensen die nu weggaan en ons ook niet dadelijk meer van dienst kunnen zijn als wij deelgemeente zijn.

Natuurlijk is in de afgelopen periode het gewone werk doorgegaan. De woningbouwprojecten krijgen langzaam vorm, de grond van de Zuidzijde wordt aangekocht om het MFC te kunnen ontwikkelen en we hebben na de plaatsing van ondergrondse containers ook de bushokjes vervangen. Er wordt heel wat in het groen gewerkt, omdat dadelijk het broedseizoen begint en dan willen we zoveel mogelijk de natuur met rust laten om de dieren in alle rust voor nazaten te kunnen laten zorgen. Ook wordt er hard gewerkt aan de locatie van de Schans, nu alle verenigingen er bijna uit zijn wordt er gewerkt aan een voorstel om de Schans te gaan slopen om in dit gebied nieuwe ontwikkelingen een kans te geven. Ook praten we met Humanitas over uitbreiding van de kinderopvang, aangezien er een lange wachtlijst is. Afgelopen weekend ben ik begonnen met een “rondje langs de velden” waarbij ik naar alle sportverenigingen ga om te kijken hoe een vereniging in “actie” eruit ziet. Leuk was het om bij FC Blankenburg te kijken en bij de Ruitervereniging. Komende weken staan de andere verenigingen op stapel om bezocht te worden! Blijf “de week van de wethouder” dus lezen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.