VERGADEREN, VERGADEREN, VERGADEREN….

Veel overleg op maandag over woningbouw en over de ontwikkeling van het centrum. Veel projecten zijn inmiddels ontwikkeld, zoals Maasstraat, Wilgentuinen en de hoek Grote Stern – Koninginnelaan. Nu is de beurt aan het Raadhuisplein. Dit vergt natuurlijk weer veel overleg.
’s Middags was er een bijeenkomst van de Stadsregio Rotterdam waar ik met de collega’s van Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam en Maassluis sprak over de woningbouwopgave 2010-2020.
Er speelt natuurlijk momenteel nogal wat in de woningmarkt vanwege de kredietcrisis. Gesproken werd dan ook over de doelgroepen waarvoor gebouwd moet worden en de momenten waarop. Maandagmiddag laat startte de vergadering van burgemeester en wethouders, die duurde tot in de avond. Belangrijk onderwerp van gesprek was het aankomende bestuurlijke overleg op woensdag met Rotterdam.
Op dinsdag overlegde ik over het plan van aanpak met betrekking tot het sportbeleid. Doordat we een subsidie hebben gekregen kunnen we een gerichte aanpak maken voor sport, waarbij het verbeteren van de gezondheid centraal staat. Verder wil ik dit eerste halfjaar benutten om eens langs alle sportverenigingen te gaan tijdens trainingen en wedstrijden.
Op woensdag bezochten we de Coolsingel om te overleggen met het bestuur. Volgende week donderdag, de 19e neemt de gemeenteraad van Rotterdam een besluit. Op donderdag was de aanbesteding voor een aantal rioleringsactiviteiten op de agenda en op vrijdag een overleg over het bestemmingsplan van de Landtong. Het wordt tijd dat wij ook hier eens definitief een besluit over nemen. Als het bestemmingsplan klaar is, kan de Landtong verder vorm krijgen. Dat betekent dat de hondenclub en de manege een andere locatie krijgen en dat er evenementen georganiseerd kunnen worden.
Tot slot had ik overleg met de directeur van Ressort Wonen, de woningcorporatie. Het zorgcentrum en de Dalen stonden op de agenda. Het zorgcentrum moet zo snel mogelijk gerealiseerd worden, ook nu de apotheek niet meedoet. Met de Dalen zijn wij bezig met een aantal financiële afrondingen. Niet spannend maar wel belangrijk. En zo was er weer een week voorbij!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.