DE WEEK VAN DE STAATSSECRETARIS

Deze week begon met het doornemen van de planningen op het gebied van alle woningbouw-projecten, want eerlijk is eerlijk, er wordt hard gewerkt, maar deze wethouder wil dat er ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden. Hoe kunnen we die woningvoorraad zo snel mogelijk op peil en in balans krijgen onder de huidige situatie? Dat is de vraag waar alle gemeenten op dit moment mee te kampen hebben. We proberen slimme oplossingen te vinden. Uiteindelijk zijn die 34 woningen bij het zorgcentrum een aardige start voor de bouw van seniorenwoningen, maar hebben we meer mogelijkheden? En aan de Boulevard duurt het ook nog even, de onderhandelingen met Domeinen zien wij als bijna afgerond, maar het heeft wel lang geduurd. Er wordt nu gestudeerd op mogelijkheden, maar wat mij betreft niet te lang, we hebben oplossingen nodig!
Dinsdag hebben we als college de hele dag extern in vergadering gezeten. ’s Middags werden wij vergezeld door de bureauhoofden en met elkaar probeerden we de route naar maart 2010 uit te stippelen. Op woensdag ontving ik handtekeningenlijsten van de bewoners in de Vogelbuurt. Hier is een knellend parkeerprobleem. Gelukkig dat ons parkeeronderzoek van eind vorig jaar hier dezelfde conclusie stelde. Ik kon de indieners dan ook geruststellen en de tekeningen laten zien van de voorgenomen aanleg van parkeerplaatsen. ’s Middags woonde ik het afscheid bij van het bureauhoofd VROM. Altijd jammer als iemand weggaat en zeker als je veel hebt samengewerkt. Gelukkig is de opvolger al bekend. Hopelijk krijgen we geen vertragingen!
Op donderdag brachten we een bezoek aan de Mevrouw Bijleveld, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Hier bespraken wij samen met een afvaardiging van het college van Rotterdam de procedure met betrekking tot de herindeling. Vooral de tijd zal een belangrijke factor zijn bij het al of niet doorgaan van het proces. Op vrijdag had ik een bijeenkomst op de Coolsingel waar ik de burgemeester verving in een bijeenkomst van deelraadvoorzitters. Hier kregen wij informatie van het college van Rotterdam met betrekking tot het nieuwe deelraadstelsel. Nog minder raadsleden en bestuurders en nog meer opgelegd van bovenaf! ’s Middags sprak ik nog met vertegenwoordigers van de Grontmij een bedrijf dat ondersteuning biedt bij het project “De Wilgentuinen”. Op zaterdag ontving ik om 08.30 uur op de werf de wilgenknotters, 25 enthousiaste en vrijwillige Rozenburgers die een steentje bij willen dragen aan het onderhoud in het groen. Fantastisch!
Het was een drukke week met weer veel tijd voor de herindeling. Tot de volgende!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.