DE WEEK VAN DE PRESENTATIES

Deze week stond in het teken van de presentaties. Dinsdag en woensdag mocht ik een presentatie houden, maar zoals gebruikelijk in de week van de wethouder, beginnen we met de maandag!
Op maandag kwam de werkgroep herindeling bij elkaar. Tijdens de lunch vergaderden een afvaardiging  van de raad met het college en het ingehuurde bureau om zich voor te bereiden op de inwonersavond van woensdag. ’s Avonds vergaderde de fractie met wethouder en het bestuur om de koers in de richting van 2010 te bespreken, uiteindelijk zijn volgend jaar weer de verkiezingen en daar moeten we ons weer op gaan voorbereiden.
Dinsdagochtend gaf ik een presentatie in “Het Anker” voor zo’n 100 geïnteresseerde leden van de ANBO. Ik gaf hier uitleg over de realisatie van het zorgcentrum. Voor een zeer geboeid publiek gaf ik tekst en uitleg. Daarna volgde de wekelijkse vergadering van het college van B&W. ’s Middags had ik overleg met de schoolbesturen waar de renovatie van de gebouwen en de fusie met Rotterdam op de agenda stond.
Woensdagochtend had ik bestuurlijke kamer verkeer en vervoer van de stadsregio Rotterdam. De nieuwe concessie voor het openbaar vervoer stond op de agenda, alsmede een aantal andere projecten. ’s Avonds was de bewonersavond in sporthal “De Rozet”. Zo’n 220 bewoners luisterden naar de presentaties en stelden hun vragen. Opvallend was het dat men zich nu pas de gevolgen realiseerde. De enorme stijging van de belastingen en het opgeven van bevoegdheden.
Donderdag stond in het teken van allerlei overleg. Zo deed ik een aanbesteding van de schelpenpaden die allemaal in 2009 opgeknapt worden, ik had verkeersoverleg met de politie en ik sprak met Humanitas over de kinderopvang.
Zaterdag was er nog een onverwacht interview met radio Rijnmond over de derde pont. Met de verslaggever maakte ik een vaartochtje Rozenburg-Maassluis-Rozenburg. Ik bracht nog even een bliksembezoekje aan de stuurhut (best nog hoog en wat een uitzicht! Fantastisch!). Maandagmorgen de 26e wordt het uitgezonden op Radio Rijnmond. Dan is alweer een nieuwe week begonnen!
De week van de wethouder is altijd een beknopt verslag van de wederwaardigheden van de afgelopen week. Heeft u vragen of opmerkingen, mail dan vooral: [email protected] of [email protected] Graag hoor ik van u!
Tot volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.