COMMISSIEWEEK!

Afgelopen week was het commissieweek. Dat betekent dat er (voor mij) twee avonden door de raad wordt vergaderd ter voorbereiding van de raadsvergadering. Vooral de notitie “peuterspeelzaal als basisvoorziening” en het bestemmingsplan voor het woon zorgcentrum aan de Laan van Nieuw Blankenburg waren belangrijke onderwerpen. Beide kunnen door naar de gemeenteraad en zullen daar begin februari besloten worden. Meest opzienbarend was wel het standpunt van de PvdA over het bouwen in Rozenburg. Het was allemaal niet zo belangrijk meer dachten zij bij monde van de fractievoorzitter Arie Mol. Bovendien zou Rotterdam voor ons gaan zorgen. Volgens mij vergeet de PvdA hierbij de vele Rozenburgers die niet naar dat appartement met uitzicht op de Waterweg kunnen verhuizen of willen starten op de woningmarkt! Woningbouw is bijna noodzakelijker dan ooit en we doen er dan ook alles aan om de projecten te kunnen laten starten! Om die reden is ook een woningmarkt onderzoek gehouden dat door de commissie werd besproken, daarnaast zijn we een nieuwe structuurvisie aan het ontwikkelen. Allemaal belangrijke instrumenten bij het ontwikkelen van nieuwe plannen.
Dinsdag sprak ik met Connexxion water over de pont, een zorgelijke situatie. Het langdurige onderhoud aan de pont betekent dat wij erg kwetsbaar zijn op dit gebied. De pont is een zeer belangrijke verbinding en niet alleen voor de Rozenburgers!
 
Verder was ik deze week zeer druk met allerlei intern overleg, bezoek aan een burger en diverse malen overleg met Ressort Wonen. Ook hadden we als college een perslunch, waar de jaarwisseling aan de orde kwam, de herindeling, de pont en de imagoverbetering. Met betrekking tot beide onderwerpen heb ik de laatste stand van zaken toegelicht. Donderdagmiddag bracht het voltallige college een werkbezoek aan een bedrijf op de Pothof. Dit keer waren we door Den Hartogh uitgenodigd. Bijzonder interessant was het om te horen wat er door dit bedrijf allemaal aan bedrijfsactiviteiten wordt ontwikkeld. Een Rozenburgs bedrijf om trots op te zijn!
Op vrijdag ben ik nog bezig geweest met de kinderboerderij. Het was weer een leuke week!
Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.