LAATSTE BIJEENKOMST VAN HET JAAR

De week begon op maandag met interne overleggen met alle afdelingen die iets te maken hebben met mijn portefeuille, eens in de 14 dagen heb ik zo’n maandag. Het begint om 08.30 uur met de eerste vergadering over onderwijs, sport en kinderopvang, daarna volgt verkeer en vervoer en buitenruimte, daarna woningbouw. Na de lunch volgen dan milieu en tot slot voorlichting. Deze maandag was het de laatste bijeenkomst van het jaar in deze samenstelling. Als speciaal onderwerp staan dan de financiën op de agenda en de plannen voor het volgende jaar. Een spannend jaar, want hoe zal het met Rotterdam allemaal gaan verlopen? Er zal nog heel wat werk verzet moeten worden voordat de twee organisaties in elkaar op kunnen gaan. ’s Avonds woonde ik de openbare fractievergadering bij waar de raadsvergadering van donderdag de 11e werd voorbereid.
Na de bijeenkomst van het college op dinsdagochtend had ik ’s middags een afspraak met een burger die zijn zorg speciaal over de invoering van de chipcard uitsprak. Wanneer er dadelijk in de metro geen strippenkaarten meer gebruikt kunnen worden moet iedere reiziger in het bezit zijn van een chipcard. Of dit voor iedereen even duidelijk is, is de vraag. Ik kon deze vraag woensdag meteen neerleggen in de bijeenkomst van de wethouders verkeer en vervoer van Voorne- Putten en Rozenburg. Hier kregen we een presentatie van de vervoersonderneming die actief is in de regio om een aantal verkeersproblemen aan te pakken, zoals gedurende de aanleg van de Tweede Maasvlakte en de verbreding van de A15.
Donderdag stond in het teken van de raadsvergadering ’s avonds waar belangrijke beslissingen genomen moesten worden. Het eerste besluit voor de herindeling werd een feit, het door Gemeentebelangen gehouden betoog staat op de site van GBR. Het was een lange vergadering en er werd na afloop in de kantine nog lang over nagesproken. Burgers hebben nu de mogelijkheid om te reageren op het raadsbesluit en hun mening schriftelijk in te dienen.
Vrijdagmorgen moest er weer gewoon gewerkt worden. Ik bekeek de Boulevard om te kijken hoe we uitzicht op het water kunnen maken vanaf de weg en ‘schouwde’ het nieuwe fietspad. Hier en daar moet nog het één en ander aangepast worden maar het is een prima fietspad geworden.
Mocht u nu denken, ik wil over een onderwerp meer weten, of ik heb een vraag, mailt u mij dan gerust.
[email protected]
Tot de volgende week, de laatste voor het kerstreces!!  

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.