DE COOOLSINGEL

Op maandag begon mijn week met een afspraak met wethouder Karakus van Rotterdam. In het hoofdlijnenakkoord met betrekking tot de herindeling staat dat er in overleg met Rotterdam en de Stadsregio gekomen dient te worden tot woningbouwafspraken voor de periode 2010-2020.
Naast de woningbouwafspraken hadden wij het over de uitvoering van de visie van Rozenburg, omdat dit voor de raad één van de belangrijkste documenten is voor de komende jaren. De afspraak is in ieder geval gemaakt dat wij eens in de drie maanden de stand van zaken doorspreken. In de middag had ik een afspraak met een verontruste Maassluise pontgebruiker. De aanleiding is de Rozenburgse lobby voor een derde pont. Ook gebruikers van de pont uit Maassluis maken zich zorgen over deze verbinding. Aan het eind van de middag zat ik de stuurgroep “Wilgentuinen” voor, die zich boog over de verkochte woningen en het geplande moment van de aanvang bouwactiviteiten. Een lastige vraag in het kader van de kredietcrisis.
Op dinsdag hadden we de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders en ’s middags sprak ik met een afvaardiging van de welstandcommissie die adviezen geeft in het kader van de welstand bij bouw en verbouw. Op woensdag zat ik de hele ochtend in vergadering in Schiedam. Hier kwam het algemeen bestuur van de DCMR (milieudienst RIjnmond) bij elkaar. Vooral de financiële positie van de DCMR kwam aan de orde. Het werd een lange vergadering en een aantal besluiten zijn uitgesteld tot het voorjaar. ’s Middags werd in het gemeentehuis een intentieovereenkomst getekend met betrekking tot de Calandbrug. Het havenbedrijf, de gemeente Rotterdam, Pro-rail, Key-rail en de gemeente Rozenburg spraken zich daarmee uit voor een lange termijn oplossing voor de geluidsoverlast van de Calandbrug, het werd een feestelijke bijeenkomst met een enorme taart met de afbeelding van de Calandbrug erop die op vakkundige wijze door de burgemeester werd aangesneden. Donderdag was er een stuurgroepbijeenkomst met betrekking tot het Woonzorgcentrum. Met een afvaardiging van de initiatiefnemers en de ontwikkelaar, Ressort wonen, bespraken we de stand van zaken. Hopelijk kunnen we in februari de bestemming van de locatie in de raad vaststellen.
’s Middags vertrokken we met het college en een afvaardiging van de raad naar het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel om te luisteren naar de Rotterdamse raad die een besluit ging nemen over de herindeling. Alleen Leefbaar Rotterdam bekritiseerde het voorstel. En naar mijn persoonlijke mening op een zeer terechte wijze.
De week sloten wij af met een kraampje bij de winkels aan de Molenweg op zaterdag. Ondanks het slechte weer waren er toch een aantal burgers die zich lieten informeren over de herindeling en vooral de financiële gevolgen daarvan. Heeft u nog vragen? Mail dan gerust naar GBR, de adressen vind u elders op deze website. 
Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.