week

COMMISSIEWEEK EN SINTERKLAAS

De week begon vroeg op maandagmorgen met een bijeenkomst van het college om de vergadering met het college van Rotterdam voor te bereiden waarin de herindeling centraal stond. Dit zijn natuurlijk belangrijke bijeenkomsten, de toekomst van Rozenburg staat hierin centraal. Hoewel wij ervan uitgingen dat dit het laatste bestuurlijke overleg zou zijn voor het eerste besluit dat genomen moet worden door de beide gemeenteraden van Rozenburg en Rotterdam in December, is er voor volgende week nog een overleg gepland. Na dit overleg had ik een bijeenkomst weekbij de Broekman Group, één van de buurbedrijven van Rozenburg, waar auto op- en overslag plaats vindt. Hier spraken wij met Deltalinqs, een belangenbehartiger van bedrijven in het Rotterdamse Havengebied. We namen een kijkje in de bedrijfsvoering van Broekman. 

Foto: werkbezoek bij Broekman

Aan het eind van de dag had ik een afspraak met de sportraad. Wij spraken over het aanwenden van de subsidie die wij krijgen van de NASB en hoe wij de sportraad en de verenigingen kunnen betrekken bij het opstellen en uitvoeren van plannen en het uitreiken van de jaarlijkse sportprijs van de gemeente. ’s Avonds besprak ik in de commissie sociale zaken, welzijn en onderwijs de plannen die wij hebben voor het opknappen van een aantal scholen en het vervangen en aanvullen van de inventaris van de gymlokalen. De commissie ging akkoord met de voorstellen. Hiermee waarborgen wij de scholen in de wijken en de kwaliteit van de gebouwen, zoals wij beloofden in ons verkiezingsprogramma. Dinsdag hadden we de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders. Veel tijd en aandacht werd besteed aan de voortgang van de besprekingen met Rotterdam. De woensdag stond in het teken van verkeer en vervoer.
Ik had overleg met mijn collega wethouders van Voorne Putten. Groot zorgpunt was lijn 89 en het verdwijnen van deze lijn volgens Connexxion. Overleg met de Stadsregio en de door ons gestuurde brief resulteerde in een “verlossend” telefoontje op woensdagmiddag dat de lijn voorlopig blijft! Komende week zoeken we uit wat voorlopig betekent en hoe wij dit voor de langere termijn kunnen waarborgen. Woensdagavond was er een commissievergadering. Het MFC was aan de orde. Veel omwonenden van de Zuidzijde spraken hun zorg uit over deze locatie voor het MFC. Begin december overleg ik met omwonenden. Vrijdag bezocht ik de wijk waar het zorgcentrum gebouwd wordt. Een uitermate koude middag maar een nuttige bijeenkomst met zo’n 12 omwonenden die de moeite hadden genomen om op de locatie te overleggen over de aankomende bouw. Op zaterdag woonde ik de intocht van Sinterklaas bij. Op enthousiaste wijze werd de sint onthaald aan de waterkant. Na de intocht ontving de Sint vele kinderen in de raadszaal van het gemeentehuis. De activiteiten die voor het gemeentehuis zouden plaatsvinden waren naar binnen verhuisd in verband met het weer. Een gezellige zaterdag met heel veel gespannen maar toch wel vooral blije kindertjes. Hulde aan de vele vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maakten!!
Tot volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.