DE RAAD HEEFT EEN VISIE

Weer een hele nieuwe week. Op maandag overlegde ik,…jawel over de intocht van sinterklaas dit jaar. Voor je het weet is het weer november en er moet heel wat georganiseerd worden. Ook had ik een gesprek met de directie van Connexxion water, die uiteraard over de pont gaat, dit voorjaar wordt een nieuw kaartsysteem ingevoerd, op termijn is het de bedoeling dat de kaarten ook via internet opgewaardeerd kunnen worden, we kijken ook naar extra inzet van de pont op het moment dat de a15 verbreed gaat worden.
Dinsdag begon met de wekelijkse vergadering van burgemeester en wethouders. Deze week werd er vooral overlegd over de aanstaande raadsvergadering van 10 april, maar ook allerlei andere onderwerpen werden besproken. De verslagen van deze vergaderingen kunt u trouwens vinden op de website van de gemeente die in een fris jasje is gestoken www.rozenburg.nl . Dinsdagmiddag had ik overleg over een grote zwerfvuil actie die wij in 2009 willen houden. Ook hadden we overleg over speelbeleid waar we mee bezig zijn. We willen graag weten waar de kinderen precies wonen waar we beleid voor ontwikkelen. Gegevens over leeftijdsopbouw van de wijk moeten gecombineerd worden met de locaties van de speeltuinen en dat is niet eenvoudig!
Verder had ik deze week nog klimaatoverleg. Met de DCMR en Senter Novem, een bureau voor milieuadvies om tafel om te kijken wat wij in Rozenburg kunnen doen aan klimaatmaatregelen. De meeste problemen bevinden zich op grondgebied van Rotterdam zoals de A15 en de Calandbrug, maar natuurlijk gaan wij eens kijken wat wij bijvoorbeeld nog met de verlichting kunnen om toch nog iets meer aan klimaatbeheersing te doen. Verder kopen wij al onze energie al groen in.
Donderdagochtend stond ik vroeg op het schoolplein van de Rank aan de Elzenlaan. In het kader van de dag van de leerplicht werden de kinderen die op tijd waren welkom geheten op het schoolplein met een appel of een banaan, ze kregen ook een brief met informatie over deze dag. Gelukkig waren er maar twee kinderen die te laat waren en die hadden een hele goede reden! ’s Avonds was de raadsvergadering over de visie. Gelukkig steunden 12 van de 15 leden de visie. Na de bespreking van “hoe nu verder” was de vergadering ten einde en kon ik met mijn politieke vrienden in de kantine een drankje drinken ter ere van mijn verjaardag!
Op zaterdag was er een volgende ronde in de vorming van een nieuwe coalitie. Wordt vervolgd,……..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.