VEEL TOEKOMST DEZE WEEK !

De tijd gaat razendsnel en we begonnen deze week met het benoemen van de onderwerpen voor de volgende gemeentekrant, er zijn altijd veel leuke onderwerpen te bedenken en we proberen een balans te vinden tussen actueel, informatief en noodzakelijke onderwerpen, zoals werkzaamheden aan de straten en in het groen. Ook nam ik op maandag alle projecten door die in mijn portefeuille zitten. Zo beginnen we de eerste week van mei met de aanleg van het fietspad aan de Laan van Nieuw Blankenburg en is de groenreconstructie bij de ingang van de begraafplaats bijna klaar. Een overzichtelijke ingang en het verwijderen en herplanten van een lange haag zijn de belangrijkste onderdelen van de reconstructie. Ook wordt er nog voor de zomer gestart met het voetpad aan de kant van de Woutershof aan de Ashoff Stiermanlaan. Daar krijgen de bomen een bijzondere behandeling zodat ze kunnen blijven staan, ondanks dat er last is van de wortels op het voetpad. Daarom wordt het voetpad versmald, zodat de bomen en vooral de wortels meer ruimte krijgen. Het voetpad kan dan eindelijk weer veilig gebruikt worden.
Ook was er deze week een overleg over de bouw aan de Wilgentuinen. Er is inmiddels een mooie folder en 19 april gaat de verkoop van start.
Woensdagavond was ik bij het burger debat in de Sporthal. Een prachtige opkomst van allemaal burgers die zeer veel interesse tonen in de toekomst van Rozenburg. Aan het eind van de avond bleek dat zelfstandigheid van Rozenburg het hoogste scoorde. Ik hoop dat de politieke partijen de uitkomsten van deze avond nadrukkelijk meenemen in de besluitvorming. 
Veel overleg deze week, zoals met de verkeersbrigadiers, waar we een handboekje voor gaan opstellen en een stuurgroep bijeenkomst over de externe veiligheidsvisie van Rozenburg. Ik overhandigde een oorkonde op het Penta college aan de winnaars van de wedstrijd “wie vindt het origineelste stukje zwerfafval” en woonde de installatie van de ondernemingsraad van de gemeente bij. Vrijdagavond was ik bij de jaaruitvoering van UDI, voor het laatst in de Schans. Een fantastische muzikale wereldreis mochten wij dit jaar bijwonen, het was weer geweldig. Volgend jaar is de jaaruitvoering in Muziektheater de Ontmoeting!
Op zaterdag was ik natuurlijk aanwezig bij onze kraam bij de winkels op de Molenweg. Ondanks het slechte weer was er veel animo om mee te praten over de toekomst van Rozenburg. ’s Middags ging de zon lekker schijnen en uiteindelijk vulden ruim 120 mensen een stembriefje in! Tot de volgende week!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.