ZORGCENTRUM ONDER DE AANDACHT

Eén van de afspraken die de drie coalitiepartijen met elkaar gemaakt hebben is om het initiatief van de huisartsen om een zorgcentrum te realiseren te ondersteunen. In de afgelopen periode is hierover veel overleg geweest en er is veel werk verricht waardoor het mogelijk was op maandag 19 februari een presentatie te geven aan omwonenden en geïnteresseerden. Alle initiatiefnemers waren aanwezig en ik mocht namens de gemeente zitting nemen in het panel dat werd samengesteld om vragen van aanwezigen te beantwoorden. De architect gaf een toelichting op het bijzondere ontwerp. Natuurlijk zijn er ook punten van zorg. Zo is het een lastige kwestie om het parkeren ingepast te krijgen op de locatie en stelden omwonenden vragen over de bouw en het heien. Uitgangspunt is om volgend jaar de eerste paal te slaan.
Deze week was er ook weer overleg over alle lopende groenprojecten. Ook kwam de wijze van communicatie over het uitvoeren van groenprojecten aan de orde. Met betrekking tot de bomen willen we een helder overzicht maken over hoeveel bomen we kappen en hoeveel er terug geplant worden. Zo kunnen burgers precies zien hoe het ervoor staat met de hoeveelheid bomen in Rozenburg. Dit zegt natuurlijk niets over de kwaliteit van de bomen, maar ook daar is de laatste maanden druk aan gewerkt. Intensieve inventarisatie én snoei van bomen moet ervoor zorgen dat onze bomen nog lange tijd mee kunnen! Soms moeten we kappen. Als een boom ziek is, een onveilige situatie veroorzaakt of in het verleden op een verkeerde locatie is gepland. Uitgangspunt is wel dat we dan ook weer bomen willen aanplanten, zodat de voorraad “in balans” blijft. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan een nieuwe bomenverordening zodat we ook de beoordeling van kapaanvragen op een betere manier kunnen verwerken. Naast vergaderingen over de woningbouw en een bezoek aan burgers die een klacht hadden over groen namen wij deze week afscheid van dokter Vollenhove, die helaas Rozenburg gaat verlaten.
Deze week bezocht ik ook de begrafenis van Gerrit Versluis, voormalig bode van de gemeente Rozenburg en voorzitter van het Oranje Comité. Wij zullen hem missen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.