bus-89g

Besluit bus 89 in Stadsregio.

BUS 89 BLIJFT RIJDEN. ROZENBURG BOEKT SUCCES

De protesten van inwoners en de gemeente Rozenburg hebben resultaat gehad. De Stadsregio heeft besloten dat bus 89 toch moet blijven rijden. Het aanbod aan bussen in de spits wordt zelfs vergroot omdat openstellen van vluchtstroken als busbaan niet mogelijk blijkt.
In 2008 wordt een nieuw vierjarig contract gesloten voor het openbaar vervoer in de hele Stadsregio. Tot die tijd wordt onderzocht hoe de huidige lijnen kunnen worden aangepast of uitgebreid. Hierbij wordt ook onderzocht of bus 89 kan aansluiten op de pont en het NS-station in Maassluis. Voor reizigers uit Rozenburg en Brielle zou deze uitbreiding een zeer welkome aanvulling op het regionale openbaar vervoer zijn.
 

WORDT BUS 89 OPGEHEVEN ?

bus-89gOp 12 december a.s. wordt het plan van Connexxion om bus 89 op te heffen besproken in de Stadsregio Rotterdam.
(Voor meer informatie hierover kiest u: agendapunt 11-bijlage 4 in de volgende link: http://
www.stadsregio.info/?pagina=1341)

De gemeente Rozenburg heeft protest  aangetekend tegen deze opheffing. Uit een enquete is gebleken dat de Rozenburger niet zonder deze bus kan. Als de buslijn wordt opgeheven  zal de reistijd soms met 5 kwartier toenemen. (gemroz-buslijn89.pdf)

Gemeentebelangen vindt dat Rozenburg niet zonder deze bus kan! Ook de gemeenteraad heeft dit nogmaals met een brandbrief onder de aandacht van de Stadsregio gebracht. (GemRaad-Regio bus89.pdf)
Zowel de reizigers naar Brielle als de reizigers naar Schiedam (en verder) hebben deze verbinding nodig!!  We houden u op de hoogte van het vervolg.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.